Naționala Croației a fost ultima care s-a calificat direct la Campionatele Europene din 2024. Rezultatele ultimelor partide din grupele preliminarii ale Euro 2024

Naționala Croației a fost ultima care s-a calificat direct la Campionatele Europene din 2024. Rezultatele ultimelor partide din grupele preliminarii ale Euro 2024

Croaţii au învins pe teren propriu echipa armeană.

Styopa Mkrtchyan (Armenia) și Lovro Mayer (Croația). Foto: EPA-EFE

Naționala Croației a învins pe teren propriu echipa Armeniei cu scorul de 1:0 într-un meci de calificare la Campionatul European de Fotbal 2024. Întâlnirea a avut loc la Zagreb. Golul a fost marcat de Ante Budimir (minutul 43).

Croații au terminat pe locul doi în Grupa D cu 16 puncte. Turcii au fost primii cu 17 puncte, după ce au remizat în runda finală cu echipa galeză (1:1). Galezii au terminat pe locul al treilea cu 12 puncte și se pot califica la Campionatul European prin meciurile din play-off-urile de calificare.

Echipa națională a Croației a devenit cea de-a 21-a echipă care s-a calificat direct la Campionatul European din 2024. Nationala Germaniei s-a calificat automat la turneu ca gazdă. Anterior, echipele Austriei, Albaniei, Angliei, Belgiei, Ungariei, Danemarcei, Spaniei, Italiei, Țărilor de Jos, Portugaliei, României, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei, Turciei, Franței, Cehiei, Elveției și Scoției s-au calificat în campionat. Cele trei echipe rămase se califică prin playoff-urile de calificare.

În alte meciuri ale zilei, Israelul a învins în deplasare formația Andorrei (2:0), Olanda a învins în deplasare echipa Gibraltarului (6:0), iar echipa României a învins la un singur gol diferență pe teren propriu. echipa Elveției ( 1:0).

Echipa oaspete din Belarus a învins naționala Kosovo cu scorul de 1:0, iar Franța a terminat la egalitate cu naționala Greciei (2:2).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB