NATO dezminte orice întărire a prezenţei sale militare la frontiera cu Belarus

NATO dezminte orice întărire a prezenţei sale militare la frontiera cu Belarus

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a dezminţit sâmbătă seară orice "întărire" a prezenţei sale la frontiera cu Belarus, dând asigurări că alegaţiile în acest sens sunt "nefondate", după o serie de declaraţii ale preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, notează AFP.

"Orice afirmaţie referitoare la întărirea prezenţei NATO la frontiera cu Belarus este nefondată. După cum am mai spus clar, NATO nu reprezintă nicio ameninţare pentru Belarus sau pentru orice altă ţară şi nu există nicio întărire militară în regiune", a subliniat purtătoarea de cuvânt a Alianţei, Oana Lungescu, într-un comunicat.

Alianţa Nord-Atlantică a adăugat că se află într-o poziţie "strict defensivă".

"Rămânem vigilenţi, pregătiţi să descurajăm orice agresiune şi să ne apărăm aliaţii. Îndemnăm Minskul să dea dovadă de un respect total al drepturilor fundamentale", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

La rândul său, Polonia a calificat declaraţiile liderului belarus ca "propagandă a regimului", în timp ce preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a vorbit despre "declaraţii complet nefondate despre ameninţări externe imaginare".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...