NATO ia în calcul desfăşurarea de trupe în Slovacia, anunţă şeful diplomaţiei de la Bratislava

NATO ia în calcul desfăşurarea de trupe în Slovacia, anunţă şeful diplomaţiei de la Bratislava

NATO ia în considerare desfăşurarea unor trupe în Slovacia şi în alte ţări din flancul estic, ca răspuns la concentrarea militară rusă în apropiere de Ucraina, a declarat joi ministrul de externe slovac Ivan Korcok, transmit Reuters şi TASR.

Potrivit website-ului aktuality.sk , Korcok a afirmat că deocamdată nu a fost luată o decizie, că situaţia evoluează şi că guvernul de la Bratislava încă nu a adoptat o poziţie pe acest subiect.

Postul de televiziune britanic Sky News relatase că NATO ar putea trimite 1.000 de militari în România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia.

La rândul său, Regatul Unit ia în considerare trimiterea câtorva sute de militari suplimentari în Europa de Est, dorind să facă acest lucru înainte de o eventuală invadare a Ucrainei de către forţe ruse.

SUA şi NATO au respins miercuri solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...