NATO: Secretarul american al Apărării dă asigurări în privința angajamentului "de neclintit" al Washingtonului (Pentagon)

NATO: Secretarul american al Apărării dă asigurări în privința angajamentului "de neclintit" al Washingtonului (Pentagon)

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a afirmat luni în cursul unei discuții telefonice cu omologul său britanic, Michael Fallon, că angajamentul Statelor Unite față de NATO este "de neclintit", a informat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, într-un comunicat, potrivit AFP.

"Secretarul Mattis a insistat asupra faptului că Statele Unite și Marea Britanie se vor bucura întotdeauna de o relațieexcepțional de apropiată, vizibilă în legăturile noastre din domeniul apărării care sunt baza securității" SUA, a declarat Jeff Davis.

"El a mai insistat asupra angajamentului de neclintit al Statelor Unite față de NATO", a continuat purtătorul de cuvânt.

Premierul britanic, Theresa May, va fi vineri primul lider străin care se întâlnește cu noul președintele american, Donald Trump, la o săptămână de la învestirea lui.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară