NATO: Secretarul american al Apărării dă asigurări în privința angajamentului "de neclintit" al Washingtonului (Pentagon)

NATO: Secretarul american al Apărării dă asigurări în privința angajamentului "de neclintit" al Washingtonului (Pentagon)

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a afirmat luni în cursul unei discuții telefonice cu omologul său britanic, Michael Fallon, că angajamentul Statelor Unite față de NATO este "de neclintit", a informat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, într-un comunicat, potrivit AFP.

"Secretarul Mattis a insistat asupra faptului că Statele Unite și Marea Britanie se vor bucura întotdeauna de o relațieexcepțional de apropiată, vizibilă în legăturile noastre din domeniul apărării care sunt baza securității" SUA, a declarat Jeff Davis.

"El a mai insistat asupra angajamentului de neclintit al Statelor Unite față de NATO", a continuat purtătorul de cuvânt.

Premierul britanic, Theresa May, va fi vineri primul lider străin care se întâlnește cu noul președintele american, Donald Trump, la o săptămână de la învestirea lui.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...