NATO: Secretarul american al Apărării dă asigurări în privința angajamentului "de neclintit" al Washingtonului (Pentagon)

NATO: Secretarul american al Apărării dă asigurări în privința angajamentului "de neclintit" al Washingtonului (Pentagon)

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a afirmat luni în cursul unei discuții telefonice cu omologul său britanic, Michael Fallon, că angajamentul Statelor Unite față de NATO este "de neclintit", a informat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, într-un comunicat, potrivit AFP.

"Secretarul Mattis a insistat asupra faptului că Statele Unite și Marea Britanie se vor bucura întotdeauna de o relațieexcepțional de apropiată, vizibilă în legăturile noastre din domeniul apărării care sunt baza securității" SUA, a declarat Jeff Davis.

"El a mai insistat asupra angajamentului de neclintit al Statelor Unite față de NATO", a continuat purtătorul de cuvânt.

Premierul britanic, Theresa May, va fi vineri primul lider străin care se întâlnește cu noul președintele american, Donald Trump, la o săptămână de la învestirea lui.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...