NATO/cheltuieli: Trump vrea 'progrese reale' din partea Aliaților până la sfârșitul lui 2017 (Pence)

NATO/cheltuieli: Trump vrea 'progrese reale' din partea Aliaților până la sfârșitul lui 2017 (Pence)

Președintele american Donald Trump așteaptă 'progrese reale' din partea Aliaților 'până la finalul lui 2017' în ce privește majorarea bugetelor de apărare până la pragul de 2% din PIB , a declarat luni vicepreședintele Mike Pence, aflat luni într-o vizită la sediul din Bruxelles al Alianței Nord-Atlantice, relatează Reuters și AFP.

'America își va face partea sa, dar apărarea europeană necesită angajament european în aceeași măsură ca și din partea noastră (...) Președintele (Trump) așteaptă progrese reale până la finalul lui 2017', a afirmat Mike Pence, într-o declarație la sediul NATO.

Ținta de 2% din PIB pentru cheltuielie de apărare a fost stabilită în 2014 de statele membre ale Alianței, care s-au angajat să o atingă la orizontul lui 2024. Până acum, doar cinci țări, printre care SUA, au atins acest prag, o situație criticată în mod repetat de Donald Trump în ultimele luni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale