Naufragiul navei Estonia: Suedia vrea să permită o nouă inspecţie a epavei după dezvăluirile dintr-un documentar

Naufragiul navei Estonia: Suedia vrea să permită o nouă inspecţie a epavei după dezvăluirile dintr-un documentar

Suedia s-a declarat vineri gata să ridice interdicţia de a permite inspectarea epavei navei Estonia, la 26 de ani după naufragiul feribotului în Marea Baltică, soldat cu 852 de morţi, relatează AFP şi Reuters.

Un documentar difuzat în septembrie a dezvăluit existenţa unei găuri de patru metri în coca navei, ceea ce pune sub semnul întrebării ancheta oficială.

"Trebuie să vedem cum trebuie să fie adaptată legea pentru a autoriza inspecţiile pe care biroul de anchetă vrea să le efectueze", a declarat ministrul suedez de interne Mikael Damberg în cadrul unei conferinţe de presă.

Din 1995, în urma unui acord între Suedia, Estonia şi Finlanda, este interzisă orice scufundare în zona epavei, desemnată drept "cimitir marin", în care se află în continuare numeroase rămăşiţe umane.

Damberg a mai spus că guvernul suedez speră să amendeze, în prima jumătate a anului viitor, legea care desemnează locul dezastrului drept cimitir marin.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

2 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel