Nava cargo spaţială Progress a andocat cu succes la ISS

Nava cargo spaţială Progress a andocat cu succes la ISS

Nava cargo rusă Progress cu o încărcătură de peste 2,5 tone la bord a andocat cu succes sâmbătă la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat agenţia spaţială rusă Roskosmos, citată de AFP.

Lansat sâmbătă la 01:51 GMT, de o rachetă purtătoare Soyuz de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, cargoul spaţial Progress a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională după 3 ore şi 20 de minute, devenind astfel "cea mai rapidă navă din istoria zborurilor spre ISS", potrivit Roskosmos.

Nava cargo, a cărei andocare s-a realizat în mod automat, a transportat spre ISS carburant, apă, alimente, medicamente şi echipamente pentru experimente ştiinţifice.

Lansarea a fost dedicată sărbătoririi a 75 de ani de la victoria Rusiei asupra Germaniei naziste marcată pe 9 mai, a precizat Roskosmos.

Racheta purtătoare a fost decorată cu această ocazie cu imaginea unei panglici în portocaliu şi negru, culorile Sfântului Gheorghe, şi simbol al luptei poporului sovietic împotriva naziştilor.

Echipajul actual al ISS este compus din astronautul american Chris Cassidy şi cosmonauţii ruşi Ivan Vagner şi Anatoli Ivanişin.

ISS este un exemplu rar de cooperare internaţională, care a nu a fost afectată de tensiunile din ultimii ani dintre Rusia şi ţările occidentale.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului