Nava maritimă de patrulare 'Commandant Birot' va face o escală de cinci zile în Portul Constanţa

Nava maritimă de patrulare 'Commandant Birot' va face o escală de cinci zile în Portul Constanţa

Nava maritimă de patrulare (corvetă) "Commandant Birot" va face o escală de cinci zile în Portul Constanţa, în perioada 13 - 17 mai, potrivit unui comunicat de presă remis marţi de Ambasada Franţei în România.

Nava "Commandant Birot" este dislocată în Marea Neagră în cadrul misiunilor desfăşurate în mod regulat de Marina Militară Franceză în regiune, pentru a demonstra solidaritatea Franţei faţă de aliaţii săi, pentru a păstra libertatea de navigaţie şi a contribui la asigurarea unui climat de stabilitate şi securitate pe această mare.

"Escala în Portul Constanţa a navei 'Commandant Birot' se înscrie în marja cooperării dintre forţele navale franceze şi române şi dezvoltă seria de acţiuni bilaterale, prin schimburi de experienţă şi de expertiză, precum şi prin exerciţii comune, pe durata escalei şi pe mare. Comandată de căpitanul de corvetă Florentin Dhellemmes, nava maritimă de patrulare 'Commandant Birot' are un echipaj compus din 88 de marinari", se arată în comunicatul Ambasadei Franţei în România.

Concepută iniţial pentru lupta împotriva submarinelor în mediul din apropierea coastelor, "Commandant Birot" este în prezent o navă polivalentă, capabilă să desfăşoare misiuni care acoperă cele cinci funcţii strategice ale armatelor: descurajare, prevenire, proiecţie, protecţie şi informaţii.

"Commandant Birot" este o navă robustă, economică şi bine dotată cu armament, adaptată pentru misiunile de supraveghere a spaţiilor aeromaritime.

Nava a luat parte la operaţiunile Harmattan şi Unified Protector în largul coastei Libiei, în 2011, precum şi la numeroase misiuni operaţionale atât în Mediterană (FRONTEX / TRITON, apoi SOPHIA), cât şi în Marea Neagră sau în largul coastei Africii de Vest şi în Oceanul Atlantic (misiunea CORYMBE). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...