Neamţ: Dosar penal pentru 3 chinezi care nu au respectat izolarea la domiciliu, după ce au revenit din China

Neamţ: Dosar penal pentru 3 chinezi care nu au respectat izolarea la domiciliu, după ce au revenit din China

Poliţiştii din cadrul IPJ Neamţ au deschis un dosar penal pe numele a trei cetăţeni din China care, deşi se aflau în izolare la domiciliu, au fost văzute desfăşurând activităţi comerciale, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Georgiana Moşu.

Cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 ani, au venit din China pe 12 februarie şi au intrat în ţară prin Aeroportul "Henry Coandă".

"Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 352 din Codul penal, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile care se impun", a precizat Georgiana Moşu.

Alte două persoane revenite din China, care desfăşoară activităţi comerciale în municipiul Roman, se află sub supravegherea DSP Neamţ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria