Neamţ: Minoră de 16 ani, dispărută de 4 zile din centrul unde era instituţionalizată

Neamţ: Minoră de 16 ani, dispărută de 4 zile din centrul unde era instituţionalizată

O minoră în vârstă de 16 ani, instituţionalizată în Complexul de servicii "Ion Creangă" din Piatra-Neamţ, a dispărut de pe data de 27 iulie, potrivit unei sesizări făcută la IPJ Neamţ de reprezentantul centrului.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Georgiana Moşu, a declarat miercuri, presei, că potrivit sesizării, minora a părăsit voluntar centrul, în data de 27 iulie, în jurul orei 10,30, şi de atunci nu a mai revenit.

Minora se numeşte Elena Loredana Racheriu şi are 1,60 metri înălţime, greutatea de 52 de kilograme, păr blond şi ochi albaştri.

La momentul dispariţiei, minora era îmbrăcată cu un tricou crem şi blugi albaştri.

"Poliţiştii au efectuat verificări pe raza municipiului Piatra-Neamţ şi în localităţile limitrofe, în vederea depistării acesteia. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate este rugată să apeleze serviciul unic 112", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

IPJ Neamţ mai are în lucru 13 dosare cu minori care au dispărut, cel mai vechi fiind din anul 2008.

Este vorba de 5 fete şi 8 băieţi care, în momentul de faţă, ar avea vârste cuprinse între 10 şi 17 ani.

Cel mai vechi dosar este al unei fetiţe care anul acesta ar trebui să împlinească 18 ani. Minora se numeşte Andreea Archip şi, potrivit site-ului Poliţiei Române, s-a născut în Germania, dar s-a mutat în oraşul Târgu Neamţ. În anul 2006, fetiţa - care la vremea respectivă avea 5 ani - a dispărut în oraşul Buhuşi, din judeţul Bacău, iar de atunci nu se mai ştie nimic de ea. Iniţial, dosarul privind dispariţia copilei a fost instrumentat de IPJ Bacău, dar în anul 2008 a fost trimis pentru continuarea cercetărilor către IPJ Neamţ. AGERPRES / (AS - autor: Gabriel Apetrii, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...