Neamț: Polițiștii au deschis un dosar penal pentru două infracțiuni în urma concertului 'Carla's Dream'

Neamț: Polițiștii au deschis un dosar penal pentru două infracțiuni în urma concertului 'Carla's Dream'

Polițiștii din Piatra Neamț au deschis un dosar penal în urma concertului "Carla's Dream" organizat de Galleria Mall din municipiu.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Neamț, se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă.

"Dosarul penal este sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț. În cursul zilei de sâmbătă au avut loc primele audieri în dosar. În cauză se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment și dispunerea măsurilor legale ce se impun", se arată în comunicatul de presă al Poliției Neamț.

Primarul interimar al municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a solicitat, sâmbătă, tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu să verifice amănunțit dacă au fost respectate legile de către organizatorul concertului Carla's Dream de la Galleria Mall Piatra Neamț și să ia măsuri drastice .

Chitic a declarat, într-o conferință de presă, că respectivul complex comercial nu a solicitat autorizarea concertului susținut de Carla's Dream, deși, în opinia sa, trebuia să facă un astfel de demers.

Reprezentanții ISU Neamț au deschis o anchetă pentru a constata dacă au fost încălcate normele PSI și au precizat că Galleria Mall Piatra Neamț deține autorizație de securitate la incendii. Ei spun că la concert au fost între 2.000 și 3.000 de persoane, în timp ce membrii formației au estimat un număr dublu de participanți.

Reprezentanții Galleria Mall Piatra Neamț au anunțat că intrarea la spectacol a fost liberă și nu s-au așteptat la un aflux atât de mare de spectatori. Ei au precizat că spectacolul a fost organizat în interiorul mall-ului, la etaj, cu ocazia deschiderii mai multor magazine și au informat că au solicitat oficial prezența la eveniment a reprezentaților ISU, Jandarmeriei, Poliției și Ambulanței. Potrivit reprezentanților complexului comercial, au fost deschise toate instalațiile de aer condiționat și geamurile de la etaj, dar nu au făcut față numărului mare de spectatori.

Din cauza căldurii insuportabile, nouă persoane au leșinat iar cinci dintre acestea au fost transportate cu ambulanța la spital, dar nu au rămas internate.

AGERPRES/(A, AS — autor: Gabriel Apetrii, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”