Neamţ: Prezenţă de aproape 270% înregistrată sâmbătă la o secţie de vot

Neamţ: Prezenţă de aproape 270% înregistrată sâmbătă la o secţie de vot

O prezenţă record în prima zi a referendumului s-a înregistrat la secţia de votare amenajată la Mănăstirea Sihăstria, din comuna Vânători-Neamţ, unde la finalul zilei de sâmbătă era înregistrat un procent de 269,46%.

Pe listele permanente sunt înscrişi 167 de alegători, însă dintre aceştia au votat doar 99, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central.

Conform sursei citate, au votat pe liste suplimentare 351 de alegători şi astfel s-a ajuns la aproape 270%, ca urmare a faptului că cei care au votat pe listele suplimentare sunt atât monahii de la mănăstirile şi schiturile din zonă, cât şi pelerinii care au trecut, sâmbătă, pe la mănăstiri.

Biroul Electoral Judeţean Neamţ a decis, sâmbătă, suplimentarea buletinelor de vot pentru această secţie, sute de pelerini fiind aşteptaţi şi duminică în zonă.

Un procent ridicat s-a înregistrat şi la secţia de vot amenajată la Mănăstirea Neamţ (52,77%), din comuna Vânători-Neamţ, dar şi la Mănăstirea Petru-Vodă (31,36%) din comuna Poiana Teiului şi la Mănăstirea Văratec (39,15%) din comuna Agapia.

La polul opus, mai multe secţii de votare din judeţul Neamţ au înregistrat, după prima zi de referendum, procente de prezenţă de 1% sau chiar 0,63%, cum este cazul secţiei din localitatea Iucşa, comuna Bozieni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...