Neamț: Șase persoane au ajuns la spital după ce tavanul fals al unui centru pentru bătrâni cu handicap a căzut

Neamț: Șase persoane au ajuns la spital după ce tavanul fals al unui centru pentru bătrâni cu handicap a căzut

Șase bătrâni cu handicap sever, internați într-un centru de specialitate din Roman, au ajuns în noaptea de miercuri spre joi la spital, după ce tavanul fals al dormitorului s-a prăbușit peste ei în jurul orei 3,30.

Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț a declarat, pentru AGERPRES, că tavanul a căzut într-un salon în care dormeau opt bătrâni. Dintre aceștia, doar patru au fost transportați la spital cu răni minore și atacuri de panică. Alți doi pacienți, dintr-un salon vecin, au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale fiind transportați la spitalul din Roman.

"Celelalte persoane din centru au fost evacuate din saloane și au fost mutate pe holuri sau în alte încăperi sigure", a declarat Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț.

La fața locului se află reprezentanți ai ISU Neamț care evaluează situația și vor decide dacă, în final, clădirea trebuie evacuată definitiv.

Potrivit sursei citate, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Handicap Sever funcționează într-o clădire de patrimoniu, din 1850, care nu permite intervenții în urma cărora să fie asigurate condițiile necesare cazării celor 50 de persoane cu handicap instituționalizate aici.

Centrul a fost în subordinea Consiliului Județean Neamț până la 1 octombrie 2016, după care a trecut în subordinea directă a DGASPC Neamț.

AGERPRES/(A — autor: Gabriel Apetrii, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Simona)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…