Neamț: Șeful Biroului Rutier Piatra Neamț și 6 agenți au fost reținuți de procurorii DNA

Neamț: Șeful Biroului Rutier Piatra Neamț și 6 agenți au fost reținuți de procurorii DNA

Comisarul șef Viorel Andronic, șeful Biroului Poliției Rutiere Piatra Neamț, și șase agenți din subordine au fost reținuți de procurorii DNA Bacău, miercuri seara, pentru 24 de ore, pentru mai multe fapte de luare și dare de mită și fals intelectual.

Potrivit unui comunicat al DNA, aceștia vor fi prezentați, joi, Curții de Apel Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alți 7 agenți de la același birou, dar și de la cel de ordine publică au fost puși sub control judiciar.

Anchetatorii susțin că în perioada 22 aprilie — 18 mai 2016, cei 14 polițiști au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză pe parcursul cărora au luat mită de 115 ori.

Polițiștii au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, se arată în comunicatul menționat.

'Inculpații Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurențiu, Covasan Dragomir — Loredan și Berbec Ionuț-Alexandru au falsificat procesele verbale de constatare a contravenției cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea în cuprinsul lor a unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecință reducerii amenzii. La datele de 25 aprilie 2016 și 29 aprilie 2016, inculpații Greaca Marius-Laurențiu și Neamțu Constantin au remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită de la conducătorii auto verificați inculpatului Andronic Viorel, în legătura cu atribuțiile acestuia de coordonare a activității Biroului rutier și controlul asupra agenților din cadrul biroului', precizează comunicatul DNA.

În afară de comisarul șef Viorel Andronic, șeful Biroului Rutier, au mai fost reținuți pentru 24 de ore și agenții Iulian Ciolpan, Laurențiu Marius Greaca, Constantin Neamțu, Bogdan Eugen Miziligeanu, Loredan Dragomir Covasan și Ionuț Alexandru Berbece.

Cei 7 agenți puși sub control judiciar sunt Ioan Alexandru Gălușcă, Ioan Botca Inimosu, Marius Ioan Munteanu, Ionuț Popescu, Vasile Lucian Chifu, Adrian Ovidiu Zaharia și Cristian Nicolae Buga.

În cauză, procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, mai afirmă sursa citată.

AGERPRES / (AS — autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale