Negociatori din Israel pentru eliberarea fetiței sechestrate din Chiajna. Cum a acționat unitatea de elită

Negociatori din Israel pentru eliberarea fetiței sechestrate din Chiajna. Cum a acționat unitatea de elită

Poliția israeliană a anunțat sâmbătă, 6 mai, că ofițerii Unității sale de Negociere a Crizelor au ajutat cu succes forțele de ordine române să pună capăt unei situații de ostatici din Chiajna.

FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

După zeci de ore de negocieri, fetița sechestrată de propriul tată la Chiajna a fost eliberată . O avocată a ajutat la detensionarea situației. Micuța, în vârstă de cinci ani, este acum în afara oricărui pericol.

În spatele acestui succes stau și experții în negociere ai Poliției din Israel. Conform unui comunicat remis de politia israeliană, șeful Poliției Române a luat legătura cu atașatul Poliției Israelului în România pentru sprijin, anunță Times of Israel.

Specialiștii din Israel în biroul temporar din România FOTO: Poliția Israel

Specialiștii din Israel în biroul temporar din România FOTO: Poliția Israel

Specialiștii din Israel, birou temporar la București

Unitatea israeliană de negociere a crizelor a venit în România, unde a deschis un birou temporar care reunea profesioniști în negocieri, psihologi, membri ai unității de relații externe a poliției, cercetători, voluntari și membri ai unității de operațiuni din străinătate.

„Echipa israeliană a lucrat non-stop pentru a ajuta Poliția Română în negocierile cu suspectul, care au dus în cele din urmă la salvarea tinerei”, se arată în comunicatul de presă.

Experții israelieni sunt cei care au pregătit-o pe avocata suspectului despre cum să se apropie de el și să vorbească cu el. Iar după aproximativ 30 de ore, avocatul a intrat în casă și a reușit să-l convingă pe bărbat să-și elibereze fiica și să iasă liniștit.

Șeful Poliției Române le-a mulțumit

Șeful Poliției Române, Benone-Marian Matei, i-a transmis omologului său din Israel, după finalizarea cazului: "Prietene, mulțumesc foarte mult! Vă rugăm să trimiteți cele mai bune urări echipei israeliene. Ne-au ajutat foarte mult. Adevărați profesioniști!"

Șeful secției operațiuni polițienești, comisarul adjunct Sigal Bar Zvi, a salutat asistența acordată forțelor de ordine din România. "Poliția din Israel este dispusă să ofere asistență altor forțe de poliție din întreaga lume ori de câte ori este solicitată".

"Unitatea noastră de negociere este recunoscută în domeniul internațional ca o unitate de elită și nu este prima dată când este necesară asistență în afara granițelor țării", a adăugat Bar Zvi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina