Negocierea salariului la interviu

Negocierea salariului la interviu

In primul rand, este esential sa te documentezi bine in legatura cu salariile care se dau in industria respectiva. S-ar putea sa aspiri la un post inalt, insa multe companii aleg sa puna in functii de sus doar angajati care lucreaza deja in firma si dovedesc mult potential. De aceea, daca iti doresti cu adevarat sa lucrezi in compania respectiva, s-ar putea sa fii nevota sa accepti un job de entry level sau un internship si sa evoluezi din acel punct. Stabileste dinainte de interviu care este salariul minim pe care il vrei si decide-te daca merita sa investesti timp pretios si pentru tine, si pentru companie, intr-un interviu.

Un alt sfat pretios este sa nu dezvalui salariul la care te astepti atunci cand completezi formularul de angajare. Altfel, s-ar putea ca cei care verifica formularele sa considere ca ai asteptari mult prea mari si sa nici nu te mai ia in considerare. La polul opus, nu vrei nici sa accepti un salariu mult mai mic decat sunt dispusi cei din conducere sa ofere pentru postul vacant.

In ceea ce priveste negocierea salariului la un interviu, este important sa iti apreciezi si sa iti pui in evidenta corect valoarea. Daca mai ai oferte si de la alte companii, ai un avantaj. Totusi, nu este recomandat sa pui prea mult accent pe acest aspect, ca sa nu para ca vrei sa fortezi decizia celor care te intervieveaza.

Cand esti la un interviu, nu deschide tu subiectul salariului, ci lasa-i pe posibilii angajatori sa puna aceasta problema. Spune-le ca iti doresti o colaborare avantajoasa pentru ambele parti si ca esti sigura ca puteti pune la punct un pachet salarial acceptabil. Atunci cand trebuie sa iti exprimi asteptarile, spune o cifra estimativa si lasa clar sa se inteleaga ca este negociabila.

Este de la sine inteles ca trebuie sa pui mereu accent pe reusitele tale de la jobul anterior. Succesul trebuie cuantificat, astfel incat va trebui sa spui cum deciziile tale au ajutat firma sa economiseasca bani si au crescut productivitatea. Daca ai obtinut prime de performanta sau premii, mentioneaza acest aspect, pentru ca ti se va recunoaste ambitia si vei valora mai mult in ochii angajatorilor.

Un ultim sfat foarte util legat de negocierea salariului este sa fii flexibila si rezonabila. Oricine isi doreste un salariu mare, insa exista si alte aspecte demne de luat in seama. Exista alte avantaje pe langa salariu? Este compania de renume si poate fi un punct de plecare pentru o cariera stralucita? Inainte sa iesi pe usa si sa renunti pe motiv ca nu este salariul multumitor, tine minte ca acesta este un risc calculat. E posibil sa fii sunata din nou, pentru a ti se face o alta oferta, ori se poate intampla sa caute pe altcineva, cu asteptari mai mici.

Vezi mai multe pe Divahair.ro.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Cele mai noi date despre pensionarii din România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...