Negocieri program de guvernare/ Rareş Bogdan: Putem să mergem spre 10-11% creştere la pensii

Negocieri program de guvernare/ Rareş Bogdan: Putem să mergem spre 10-11% creştere la pensii

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, joi, că impactul bugetar al tuturor măsurilor propuse de PSD este în jur de 26 de miliarde de lei şi că aceşti bani nu există, dar se poate opta spre o indexare a pensiilor cu 10-11%.

"Complicat (merg negocierile - n.r.) pentru că sunt două partide fundamental diferite din punct de vedere ideologic şi doctrinar, din punct de vedere al abordării chestiunilor economice, sociale şi atunci este foarte greu. Pe de o parte, sunt propuneri pe care le putem înţelege, de creşteri de pensii, alocaţii, de înfiinţări de ministere. Sigur că noi nu am exclus niciodată şi nu am blocat creşterile de alocaţii, pensii, dar le facem în limita veniturilor bugetare existente şi a celor prognozate. Nu putem să anunţăm acum, să fie un concurs de populism cine cu cât la sută creşte mai mult pensiile sau salariile în perioada imediat următoare sau alocaţiile pentru copii", a afirmat Rareş Bogdan la Palatul Parlamentului.

Rareş Bogdan a subliniat ca impactul bugetar al măsurilor propuse de PSD ar fi de 26 de miliarde de lei.

"Astăzi nu există aceşti bani. În schimb, putem să gândim aşa cum am anunţat şi noi: noi am anunţat o creştere la pensii iniţială de 7%, care era indexarea din 1 ianuarie, şi putem, fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10 sau 11%, dar nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie", a mai afirmat el.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că propunerea privind înfiinţarea Ministerului Familiei este interesantă, arătând că există un astfel de model în Polonia.

"Noi am cerut un minister special pentru Diaspora, pentru că avem 6 milioane de români în afara graniţelor şi considerăm că MAE nu se ocupă şi nu are cum, până la urmă, nu asta e treaba neapărat a MAE, să se ocupe special de aceste chestiuni şi o aplecare spre această problemă", a argumentat Rareş Bogdan.

El a precizat că nu se vor face angajări noi pentru aceste două ministere, ci se va apela la angajaţii ministerelor deja existente.

Prim-vicepreşedintele liberalilor a reiterat că PNL nu renunţă la cota unică.

"Chestiunile egalitariste ţin de o altă perioadă, ţin de comunism. Noi trăim în capitalism", a comentat Rareş Bogdan despre cota progresivă propusă de PSD. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!