Negocierile PSD-PNL-UDMR s-au încheiat. Ciucă: Vom face în așa fel încât să avem premier PNL / Finanțele și Transporturile merg la partidul care nu dă premierul

Negocierile PSD-PNL-UDMR s-au încheiat. Ciucă: Vom face în așa fel încât să avem premier PNL / Finanțele și Transporturile merg la partidul care nu dă premierul

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat duminică, la finalul negocierilor PSD-PNL-UDMR, că au rămas pe masă ambele variante de guvern – cu premier PSD și PNL, iar partidele vor decide în ședințe separate dacă să accepte premier de la PNL, scrie G4Media .

”Este foarte ușor de dedus că vom face în așa fel încât să avem premier PNL”, a spus Nicolae Ciucă, candidatul PNL pentru postul de premier.

”PSD merge (în ședința de luni – n.red.) cu cele două variante și vom vedea cu ce vot ies de la colegii mei, asta înseamnă negociere. Vom vedea apoi cum închidem negocierea înainte să mergem la Cotroceni”, a spus și Marcel Ciolacu.

”Joi, România va avea un guvern. Azi s-au uniformizat lucrurile în ambele variante”, a mai spus Ciolacu.

”E o formulă agreată, am precizat că partidul care dă premierul nu ia Finanțele. Este nevoie de foarte multă răbdare. E cât se poate de necesar să avem această răbdare, să avem încredere unii în ceilalți. Împărțirea s-a făcut ținând cont de ponderea parlamentară a fiecărui partid. Dacă există bunăvoință, vom găsi calea pentru o variantă unică”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Ciucă a adăugat că partidul care va avea postul de premier va pierde secretariatul general al guvernului, Ministerul Finanțelor și Ministerul Transporturilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

4 Noul război? Amănunte care dau fiori...

5 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său