Negrescu: Premierul Tudose va efectua o vizită la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu toți înalții oficiali europeni

Negrescu: Premierul Tudose va efectua o vizită la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu toți înalții oficiali europeni

Premierul Mihai Tudose va efectua săptămâna viitoare o vizită la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu toți înalții oficiali europeni - președintele Comisiei Europene, președintele Consiliului European, președintele PE, pentru a transmite mesajul ferm că România își respectă toate angajamentele asumate, a declarat, sâmbătă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Potrivit acestuia, cooperarea internațională și domeniul afacerilor europene vor reprezenta axe prioritare pentru Executiv.

"O dovadă se va vedea săptămâna viitoare, când premierul României intenționează, și sper să realizeze, evident, să facă o primă vizită la Bruxelles, pentru a se întâlni cu oficiali europeni, întâlnire la care am plăcerea să particip, în calitatea mea de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, pentru a transmite acest mesaj ferm: România și actualul Guvern își respectă toate angajamentele asumate anterior și are de gând să aibă o colaborare foarte bună cu partenerii europeni și, în același timp, să își susțină cauza, atunci când este cazul, în raport cu partenerii noștri de acolo", a precizat Victor Negrescu, într-o conferință de presă desfășurată la Alba Iulia.

Ministrul a subliniat că agenda vizitei este deja stabilită. "Pot să vă spun că va avea o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, domnul Juncker, (întâlnirea — n.r.) este deja publicată pe site-ul CE, dar va avea întâlniri cu toți oficialii importanți la nivelul instituțiilor europene — președintele Consiliului, președintele Parlamentului European și probabil și cu o parte din comisari. Evident, ne vom întâlni cu doamna comisar Corina Crețu și domnul Timmermans. Este o vizită de o zi și o vizită care cred că va avea succesul scontat și, mai ales, este un mesaj pe care noi vrem să îl transmitem: un plus de seriozitate în relația cu Bruxellesul. Pot să vă spun că ne-am pregătit foarte bine pentru această vizită. Sunt convins că premierul României va începe colaborarea cu Bruxellesul într-o manieră pozitivă pentru români și într-o manieră pozitivă pentru prioritățile actualei guvernări", a arătat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Întrebat ce înțelege printr-un 'plus de seriozitate', Negrescu a afirmat că atunci când se merge la discuții cu partenerii europeni trebuie o pregătire foarte bună înainte. "Pentru că ceea ce am învățat în cei trei ani de mandat (de europarlamentar — n.r.) este că, de multe ori, aceste discuții sunt foarte tehnice și cred că este important să ne creștem capacitatea administrativă în raport cu dialogul pe care îl purtăm cu Bruxellesul. Realist vorbind, dacă nu reușim acest lucru, negocierile pe care le purtăm nu pot aduce efectele pe care noi ni le dorim pentru România sau pe care ni le dorim pentru a reuși să implementăm programul de guvernare. Și, de aceea, este nevoie să ne pregătim mai bine și eu sunt convins că pentru această vizită am depus toate eforturile necesare pentru a putea atinge obiectivele pe care ni le-am fixat", a precizat Victor Negrescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...