Nelu Tătaru: Direcţiile de Sănătate Publică trebuie reevaluate şi completate cu personal de specialitate

Nelu Tătaru: Direcţiile de Sănătate Publică trebuie reevaluate şi completate cu personal de specialitate

Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) trebuie reevaluate şi completate cu specialişti, deoarece o mare parte din problemele actuale în lupta cu COVID sunt cauzate de funcţionarea defectuoasă a acestora, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"DSP-urile va trebui să le încadrăm cu specialişti. Dacă în acest moment avem puţini epidemiologi sau puţini medici, în general, cred că este un fapt care a făcut să ajungem unde suntem acum. Nişte anchete epidemiologice care s-au oprit în desfăşurare sau s-au desfăşurat defectuos, o urmărire a fiecărui caz în parte defectuoasă au scos la suprafaţă un deficit de personal în Direcţia de Sănătate Publică, dar şi un deficit de specialişti. La fel ca orice unitate medicală, şi acestea trebuie reevaluate, completate cu personal de specialitate şi nu ne trebuie doar o situaţie de criză care să ne pună la încercare", a spus Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

El a precizat că trebuie făcute mai des controale, acţiuni tematice în fiecare unitate sanitară.

"Acum, la acest moment, DSP-urile au doar un rol de inspecţie şi un rol consultativ. Înainte de a trece la autorităţile locale, aveau şi un rol de control şi nu era doar facultativ", a mai spus ministrul Sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...