Nelu Tătaru: Un alt director a fost numit la DSP Gorj; a fost trimis Corpul de control al MS

Nelu Tătaru: Un alt director a fost numit la DSP Gorj; a fost trimis Corpul de control al MS

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat vineri că a fost numit un alt director la Direcţia de Sănătate Publică Gorj şi a fost trimis Corpul de control.

"Am trimis deja spre Gorj Corpul de Control pentru a evalua situaţia reală şi am şi numit un alt director la DSP Gorj", a spus Tătaru.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a decis vineri demiterea şefului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Carmen Ivanov, pentru nerespectarea procedurile şi legislaţiei în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în contextul apariţiei primului caz de coronavirus în ţara noastră.

Decizia a fost anunţată în cadrul unei videoconferinţe organizate cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu.

"Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19", se arată într-un comunicat al MS. AGERPRES/(A/AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Așa o fi?