Nepotul lui Hitler a luptat în Marina americană în cel de-al Doilea Război Mondial. El a avut nevoie de permisiunea președintelui și a FBI-ului

Nepotul lui Hitler a luptat în Marina americană în cel de-al Doilea Război Mondial. El a avut nevoie de permisiunea președintelui și a FBI-ului

Într-o scrisoare adresată președintelui american Franklin Delano Roosevelt, William Hitler a cerut șansa de a lupta "împotriva tiraniei și opresiunii". După război, el și-a schimbat numele de familie în Stuart-Houston și a dus o viață liniștită în New York.

William Patrick Hitler și unchiul său dictator, Adolf Hitler FOTO: Twitter

În urmă cu 80 de ani, nepotul vitreg al lui Adolf Hitler s-a înrolat în Marina americană cu intenția de a lupta împotriva regimului nazist. Dar a fost nevoie de câteva încercări, care au inclus o scrisoare adresată președintelui Franklin D. Roosevelt, pentru ca William Patrick Hitler să obțină permisiunea specială de a se alătura luptei, scrie yahoo.com.

William s-a înrolat în Marină în martie 1944 și a servit ca ajutor de farmacist. Potrivit Muzeului aerian din Lyon, el și-a petrecut ultimul an al celui de-al Doilea Război Mondial aproape de lupte, ajutând răniții înainte de a fi el însuși rănit în picior.

Intențiile sale de a se alătura războiului împotriva unchiului său erau destul de clare. Născut în Marea Britanie, William a avut o relație volatilă cu Hitler la începutul vieții sale. Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori, dar William a scris o serie de articole care îl criticau pe Hitler și Partidul Nazist la sfârșitul anilor 1920 și începutul anilor '30, ceea ce a stârnit tensiuni.

Atitudinea lui Hitler față de William s-a schimbat de-a lungul anilor, mai ales când William s-a mutat pentru scurt timp în Germania, dar el încă se referea la el ca la "nepotul meu detestabil", a relatat The New York Times.

Când a fugit înapoi în Marea Britanie, a scris un articol pentru revista Look, intitulat "De ce îmi urăsc unchiul", care a primit o atenție largă și a sporit curiozitatea cu privire la ceea ce va face William în continuare.

Următorii câțiva ani sunt neclari. William a încercat să se înroleze în forțele armate britanice, dar a fost respins din cauza legăturilor sale familiale. Un rezultat similar a avut loc când a încercat în SUA. S-a înrolat pentru scurt timp în forțele aeriene canadiene, dar până în 1944, când era interesat de US Navy.

Pasiunea lui William de a lupta împotriva regimului unchiului său l-a determinat să scrie o scrisoare direct lui Roosevelt.

În scrisoare, William s-a identificat ca fiind " nepotul și singurul descendent al cancelarului și liderului rău famat al Germaniei" , potrivit Warfare History Network. El a lăudat "conducerea magistrală" a forțelor americane și aliate, care implică oameni din toate mediile "care duc un război disperat".

Cu toate motivele sale pentru a lupta împotriva unchiului său, William a făcut o pledoarie: "Domnule președinte, vă prezint respectuos această petiție pentru a vă întreba dacă mi se poate permite să mă alătur în lupta lor împotriva tiraniei și opresiunii".

Roosevelt a transmis scrisoarea directorului FBI, J. Edgar Hoover, care, după cum spune Muzeul aerian Lyon, i-a permis în cele din urmă lui William să se înroleze în marina americană.

După război, William a rămas în armată până în 1947. În ultimii săi ani, și-a schimbat numele de familie în Stuart-Houston, s-a căsătorit și a condus un laborator de analiză a sângelui în New York până la moartea sa, în 1987.

Warfare History Network a relatat că, odată cu lăsarea războiului în urmă, William a obținut anonimatul pe care și-l dorea, lăsând în același timp în urmă o moștenire de eroism.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă