NESIMȚIRE/Iohannis: Actualul guvern nu e guvernul meu, a fost o soluție până la alegerile din toamna acestui an

NESIMȚIRE/Iohannis: Actualul guvern nu e guvernul meu, a fost o soluție până la alegerile din toamna acestui an

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni la Timișoara, în deschiderea Conferinței 'Diaspora în Cercetarea Științifică și Învățământul Superior din România', că în ultimul an s-a putut remarca un climat social lipsit de răfuielile zilnice între Președinție și Guvern.

'O stare de spirit și un climat social se schimbă în ani. Totuși, cred că realizăm cu toții că nu mai avem răfuieli zilnice între președinte și prim-ministru, că nu se mai duc războaie inutile împotriva unor instituții întregi și nu se mai inventează conflicte, pentru un joc politic de conjunctură. Am arătat că putem lucra împreună — guvern, partide, instituții, societate civilă, patronate, sindicate — pentru a crea acel climat social în care să evoluăm normal și predictibil. Există ceva mai mult calm, mai multă înțelegere, păstrând însă dezbaterea și concurența pe scena politică', a spus Iohannis.

El statului a subliniat că a fost depășită și situația în care președintele lua locul premierului, ceea ce nu înseamnă că, în calitate de mediator, nu va interveni atunci când e cazul. 'Am făcut-o, o voi face și mă voi implica pe subiecte majore care afectează bunăstarea și viața oamenilor sau bunul mers al acestei țări', a spus șeful statului.

Președintele Iohannis a afirmat însă că sunt și lucruri care-l nemulțumesc la actualul guvern, 'dar nu toate se rezolvă pe scena publică'.

'Unii au vorbit despre acest guvern ca și cum ar fi 'al meu'. Nu e guvernul meu. Acest guvern a fost o soluție până la alegerile din toamna acestui an, generată de o situație de criză și la care au subscris cele mai importante partide politice. Deci este Guvernul României', a subliniat președintele.

El a remarcat că tocmai în perspectiva acestor alegeri a venit vremea programelor, a competiției și a asumării politice, pe care așteaptă să le vadă de la partidele politice.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria