Netanyahu a convocat o întâlnire cu ofițerii de informații militare după atacul asupra casei din Rehovot

Netanyahu a convocat o întâlnire cu ofițerii de informații militare după atacul asupra casei din Rehovot

Potrivit serviciului medical israelian „Magen David Adom”, o persoană a murit și alte șapte au fost rănite.

Lovituri de rachetă în Gaza. Foto: Profimedia

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a convocat joi o întâlnire operațională cu ofițerii de informații militare, conform umui comunicat emis de biroul șefului guvernului.

"Prim-ministrul Benjamin Netanyahu ține o întâlnire operațională cu ofițerii de informații militare în biroul său din complexul Kiriya din Tel Aviv. La întâlnire participă șeful Biroului Primului Ministru, Tzachi Braverman", se arată în mesaj.

Anterior, una dintre rachetele lansate de radicalii palestinieni din Fâșia Gaza pe teritoriul israelian a lovit o clădire rezidențială din orașul Rehovot, care este situat în partea centrală a țării, la 20 km sud-vest de Tel Aviv. Potrivit serviciului medical israelian „Magen David Adom” („Scutul Roșu al lui David”), în urma loviturii cu rachete, o persoană a fost ucisă și alte șapte au fost rănite. Salvatorii sunt încă la fața locului în acest moment.

Lovitura a fost precedată de o alertă de raid aerian în Rehovot și în orașul vecin Ramla. A fost prima alarmă în partea centrală a Israelului de la începutul zilei. Joi mai devreme, sirenele de raid aerian au sunat în mod repetat în așezările din sudul Israelului, direct adiacente Fâșiei Gaza. Alarma a fost declanșată și în Ashkelon, un mare oraș de pe litoral, la 56 km sud de Tel Aviv.

Radicalii din Gaza au continuat joi să bombardeze zonele din sudul Israelului cu rachete și obuze de mortier. De miercuri, au lansat peste 500 de rachete în teritoriul israelian, dintre care aproape o treime au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană. Ca răspuns, armata israeliană a lovit deja 150 de ținte ale Jihadului Islamic în enclavă.

Începând cu 9 mai, armata israeliană desfășoară operațiunea Shield and Arrow în Fâșia Gaza, lovind unitățile militare ale Jihadului Islamic din enclava de coastă. A început ca răspuns la bombardarea masivă a statului evreu cu o săptămână mai devreme. Pe 2 mai, radicalii din Gaza au tras peste o sută de rachete și obuze de mortier în teritoriul israelian într-o zi. Obuzul a urmat anunțului din noaptea de 2 mai că activistul Jihadului Islamic Khadr Adnan a murit într-o închisoare israeliană în greva foamei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...