Netanyahu numeşte Israelul ''putere nucleară'', dar se corectează imediat

Netanyahu numeşte Israelul ''putere nucleară'', dar se corectează imediat

 Într-un moment de aparentă neatenţie premierul israelian Benjamin Netanyahu a numit duminică Israelul ''putere nucleară'', înainte de a se corecta afişând un zâmbet stânjenit, informează agenţia Reuters.

El s-a exprimat astfel în timpul unei şedinţe de guvern la care a citit în limba ebraică remarci pregătite dinainte pe tema acordului încheiat cu Grecia şi Cipru pentru construcţia unui gazoduct submarin.

''Semnificaţia acestui proiect este că transformăm Israelul într-o putere nucleară'', a spus Netanyahu, corectând imediat: ''energie nucleară''. El a luat apoi o scurtă pauză în discurs pentru a depăşi momentul, după care şi-a continuat intervenţia.

Neaşteptata gafă a acestui politician deosebit de experimentat a provocat rapid comentarii pe reţelele de socializare.

Inculpat în trei dosare de corupţie, Benjamin Netanyahu luptă pentru supravieţuirea sa politică în perspectiva alegerilor anticipate din 2 martie, după alte două serii de alegeri care nu au permis formarea unui guvern.

Israelul nu a confirmat niciodată, dar nici nu a negat relatările conform cărora deţine un arsenal de arme nucleare, păstrând de decenii o poziţie oficială ambiguă pe acest subiect.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!