„Nevinovata” Plumb, achitată de „judecătorii” din PSD/ALDE! Nicolicea, declarații de un jigodism extrem!

„Nevinovata” Plumb, achitată de „judecătorii” din PSD/ALDE! Nicolicea, declarații de un jigodism extrem!

„Judecătorii” din PSD/ALDE au achitat-o pe „nevinovata” Rovana Plumb! Deputații au votat cu 183 de voturi împotriva și 89 pentru. Liviu Dragnea a anunțat că a votat împotriva ridicării imunității. Solicitarea DNA a fost respinsă.

Din declarațiile Rovanei Plumb înainte de vot:

"Aceasta cerere este rezultatul unui abuz. Chiar daca ne-am obisnuit ca nimic nu este imposibil, marturisesc ca astazi este inca o zi in care trebuie sa luptam pentru a demonstra ca adevarul este mai puternic decat minciuna.

Fac de la inceput precizarea ca nu sunt vinovata.

Se creeaza un precedent periculos. Se incearca permanent inducerea in eroare - demonizarea PSD, compromiterea programului de guvernare si, daca se poate resturnarea votului popular.

Noi vrem sa guvernam in folosul romanilor.

Va spun astazi ca nu am gresit cu nimic. In esenta, este vorba de doua HG, ambele legale si ambele cu avizele de legalitate.

Votul pe care il veti da astazi nu este pentru Rovana Plumb, ci pentru a pune capat abuzurilor."

Plumb a fost aplaudata la final.

Nicolicea, declarații de un jigodism extrem: Este o prostie aceea ca deputatul nu este ca un simplu cetatean. Parlamentarii nu n-au imunitate decat pentru voturi si declaratii/Ne-am saturat sa se arunce cu noroi

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, presedintele comisiei juridice, a declarat in plenul Camerei Deputatilor, unde s-a dezbatut si votat cererea de urmarire penala a DNA impotriva deputatului PSD Rovana Plumb, fost ministru, ca s-a "saturat" "sa se arunce cu noroi asupra parlamentului", explicand ca deputatii nu au imunitate decat pentru voturi si declaratii.

Ce a spus Nicolicea:

"Am constatat ca reprezentantii grupurilor nu au furnizat nici un argument juridic pentru sau impotriva cerereii de urmarire penala, dar ceea ce este mai grav am observat si la parlamentari cu mai multe mandate ca nu cunoscut Constitutia pe care au jurat sa o respecte. Astfel o grava confuzie care nu e facuta prima data de acea persoana confunda imunitatea parlamentara cu protectia ministrului sau fostului ministru pentru faptele facute in calitate de ministru.

Trebuie sa spun pentru toata lumea - deputatii nu au imunitate decat pentru voturi si pentru declaratii politice. Ati vazut cumva acuma sa vorbeasca de vreo acuzatie cu privire la voturi sau declaratii politice? Ci acuzatii cu privire la activitatea de fost membru al guvernului. Imunitatea parlamentara este prevazuta la art 72 nu a art. 109 si acolo se spune ca deputatul si senatorul poate fi urmarit si trimis in judecata pentru fapte care n-au legatura cu voturile, adica prostia aceea ca nu esti ca un simplu cetatean este chiar prostie. Deputatul este trimis in judecata si urmarit penal ca un simplu cetatean. Singura protectie o are pentru fapte pe care nu le poate face simplu cetatean, si anume declaratii in fata Camerei si voturi in Camera. Cand simplul cetatean va fi ales si va ajunge sa dea voturi in camnera sau va face declaratii politice in calitate de deputat va beneficia de acelasi tratament.

Repet pentru toata lumea, ca ne-am saturat sa arunce cu noroi asupra parlamentului - parlamentarii n-au imunitate decat pentru voturi si declaratii, ceea ce nu este cazul. Ne-am saturat de aceste prostii rostite de la acest microfon si perpetuate si multiplicate in spatiul public."

Cererea DNA in cazul Rovanei Plumb a fost necesara in baza Legii raspunderii ministeriala (115/1999) care prevede ca este nevoie ca Parlamentul sa incuviinteze urmarirea penala in cazul unui parlamentar membru al Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiu functiei lor.

*** După vot, într-o declarație făcută presei, Rovana Plumb a mulțumit colegilor că au apărat „principiile statului de drept”.

„Vreau să mulţumesc tuturor  colegelelor şi colegilor, deputaţi în Parlamentul României, pentru faptul că au apărat prin vot principiile fundamentale ale statului de drept şi mă refer la separaţia puterilor, înţelegând că oportunitatea unei hotărâri de guvern care are toate avizele de legalitate nu poate face obiectul unei anchete penale”


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro