New York: Parada de Halloween sfidează atentatul; printre victime sunt mulți străini

New York: Parada de Halloween sfidează atentatul; printre victime sunt mulți străini

Mii de newyorkezi au participat, costumați, sau au asistat la parada de Halloween, marți, după atacul soldat cu opt morți și 11 răniți, relatează Reuters.

O camionetă a intrat marți după-masă pe o pistă de biciclete din districtul Manhattan din New York, unde a făcut victime; șoferul a fost doborât de gloanțele poliției, potrivit surselor oficiale din cadrul forțelor de ordine și serviciilor de ambulanță, citate de agențiile de presă internaționale.

Ministerul de externe de la Buenos Aires a comunicat marți că cinci dintre morți sunt argentinieni — un grup de prieteni din Rosario, care sărbătoreau 30 de ani de la absolvirea politehnicii din această localitate, informează AFP. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și o femeie din Belgia, iar alți trei belgieni, membri ai aceleiași familii, sunt răniți și au fost supuși unor intervenții chirurgicale, a declarat ministrul de externe de la Bruxelles, Didier Reynders, agenției Belga, preluate de DPA.

În urma incidentului, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat pe Twitter că a ordonat Departamentului de Securitate Internă să intensifice "programul de verificare extremă" aflat deja în desfășurare. "E bine să fim corecți politic, dar nu pentru asta!" a adăugat liderul de la Casa Albă într-un mesaj în rețeaua socială menționată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie