New York: Parada de Halloween sfidează atentatul; printre victime sunt mulți străini

New York: Parada de Halloween sfidează atentatul; printre victime sunt mulți străini

Mii de newyorkezi au participat, costumați, sau au asistat la parada de Halloween, marți, după atacul soldat cu opt morți și 11 răniți, relatează Reuters.

O camionetă a intrat marți după-masă pe o pistă de biciclete din districtul Manhattan din New York, unde a făcut victime; șoferul a fost doborât de gloanțele poliției, potrivit surselor oficiale din cadrul forțelor de ordine și serviciilor de ambulanță, citate de agențiile de presă internaționale.

Ministerul de externe de la Buenos Aires a comunicat marți că cinci dintre morți sunt argentinieni — un grup de prieteni din Rosario, care sărbătoreau 30 de ani de la absolvirea politehnicii din această localitate, informează AFP. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și o femeie din Belgia, iar alți trei belgieni, membri ai aceleiași familii, sunt răniți și au fost supuși unor intervenții chirurgicale, a declarat ministrul de externe de la Bruxelles, Didier Reynders, agenției Belga, preluate de DPA.

În urma incidentului, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat pe Twitter că a ordonat Departamentului de Securitate Internă să intensifice "programul de verificare extremă" aflat deja în desfășurare. "E bine să fim corecți politic, dar nu pentru asta!" a adăugat liderul de la Casa Albă într-un mesaj în rețeaua socială menționată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani