New York Post: George Soros, legături cu 54 de personalități importante din media

New York Post: George Soros, legături cu 54 de personalități importante din media

Publicația New York Post susține că miliardarul George Soros finanțează mass-media, invocând un raport care ar fi scos la iveala legături între omul de afaceri și 54 de personalități importante în domeniu.

Publicația susține că mai multe personalități din media au legături cu omul de afaceri FOTO Arhivă

Potrivit New York Post, un nou raport al Centrului de Cercetare Media, realizat de Joseph Vazquez și Dan Schneider, ar fi scos la iveală legăturile dintre finanțatorul liberal miliardar George Soros și 54 de personalități importante din media, printre aceștia fiind reporteri, prezentatori, editorialiști, editori, directori de știri și jurnaliști.

Potrivit sursei citate, persoanele din mass-media care ar avea legături cu Soroș ar face parte din consiliile de conducere ale organizațiilor pe care le-ar finanța omul de afaceri.

Printre exemplele date de publicație se numără: Christiane Amanpour de la CNN, Lester Holt de la NBC, Sally Buzbee de la Washington Post, editorul executiv asociat de presă Julie Pace și redactorul șef al Reuters Alessandra Galloni, Margaret Brennan de la CBS și Fareed Zakaria de la CNN, președintele NBC, Cesar Conde, președintele și CEO-ul NPR, John Lansing și editorul-șef PolitiFact, Angie Dronbic Holan.

Modul de operare

Sursa citată susține că omul de afaceri ar fi început să investească mai mult în media în timpul mandatului lui Donald Trump. Între 2016 și 2020, Soros ar fi alocat cel puțin 131 de milioane de dolari pentru a promova opiniile pe care publicația le cataloghează ca fiind de extremă stângă asupra avortului, economie, ecologism, ideologia LGBT și antiamericanismul.

Jurnaliștii New York Post spun că instituțiile media care angajează jurnaliști care lucrează și în consiliile de conducere ale organizațiilor care ar fi finanțate de Soros includ NY Times, LA Times, Baltimore Sun, CNN, Atlanta Journal-Constitution, ABC News, Sacramento Bee și altele.

Sursa citată susține că una dintre abordările publicațiilor sau jurnaliștilor apropiați de miliardar este că „orice critică la adresa lui Soros este antisemită” și consideră că ideea s-a răspândit și către alte publicații catalogate ca fiind de stânga, precum Associated Press, Washington Post sau New York Times. Mai mult, jurnaliștii NYP, acuză că abordarea este preluată uneori fără niciun fel de verificare, dând exemplu publicația Moment Magazine, care l-ar fi acuzat pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, de antisemitism pentru că l-a criticat pe Soros.

De asemenea, NYP acuză o strategie de dezinformare obișnuită pentru atunci când acele posturi raportează despre orice fapte greșite ale lui Soroș: acuzațiile sunt catalogate drept „teorii ale conspirației”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...