Nichita: Procurorul Claudia Roşu mi-a sugerat să fac denunţ împotriva lui Ponta, Vasilescu, Dragnea

Nichita: Procurorul Claudia Roşu mi-a sugerat să fac denunţ împotriva lui Ponta, Vasilescu, Dragnea

Fostul primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita a afirmat luni, la instanţa supremă, că procurorul DNA Claudia Roşu şi mai muţi ofiţeri de poliţie judiciară i-ar fi sugerat, în mai multe rânduri, să facă denunţ împotriva lui Victor Ponta, Liviu Dragnea sau a unui "ministru greu".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în discuţie un nou termen în dosarul în care fostul ministru al Energiei Constantin Niţă este judecat pentru trafic de influenţă, context în care a fost audiat ca martor Gheorghe Nichita.

Întrebat de unul dintre avocaţii lui Constantin Niţă dacă i s-a cerut de către reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie să facă denunţ împotriva lui Niţă, Nichita a răspuns că i-a fost sugerat, în mai multe rânduri, de către procurorul DNA Claudia Roşu, care a instrumentat dosarul în care acesta este judecat pentru luare de mită, şi de ofiţeri de poliţie judiciară, să facă denunţ împotriva lui Victor Ponta, Olguţa Vasilescu, eventual Liviu Dragnea sau împotriva unui "ministru greu".

Procesul se află în faza de apel, după ce Constantin Niţă a fost condamnat, în mai 2017, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Instanţa a mai decis atunci confiscarea de la Constantin Niţă a sumei de 303.000 lei, fiind menţinut sechestrul asigurător.

Constantin Niţă este acuzat că, în cursul anului 2013, i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia - UTI cu Primăria Iaşi.

Potrivit DNA, Constantin Niţă ar fi intermediat o întâlnire între Tiberiu Urdăreanu şi fostul primar Gheorghe Nichita, în schimbul unui comision de 5% din valoarea contractului. Banii din comision urmau să îi fie remişi lui Niţă în două forme - parţial în numerar şi parţial printr-un contract de consultanţă fictiv, încheiat cu o persoană de încredere din anturajul fostului ministru.

''În consecinţă, la data de 21 iulie 2013, Niţă Constantin a primit 30.000 euro de la omul de afaceri, în incinta unui restaurant libanez dintr-un hotel din Bucureşti. De asemenea, la solicitarea lui Niţă Constantin, a fost contactată persoana de încredere a acestuia, care a propus încheierea unui contract de consultanţă cu o anumită firmă, la preţul de 5.000 euro + TVA/lună, care a şi fost semnat la data de 2 mai 2013. În baza acestui contract fictiv (serviciile facturate nefiind, în fapt, prestate de firmă), reprezentanţii omului de afaceri au remis firmei indicate de Niţă Constantin, prin intermediul acestui mecanism, suma totală de 303.118 lei, în tranşe lunare, în perioada mai 2013 - iunie 2014'', mai spun procurorii.

Conform DNA, Niţă a primit două tranşe, de 30.000 de euro, respectiv 303.118 lei, bani folosiţi, în mare parte, pentru diverse cheltuieli ale partidului din care făcea parte. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...