Nicio retragere imediată a forţelor americane în Siria (ambasadoarea americană la ONU)

Nicio retragere imediată a forţelor americane în Siria (ambasadoarea americană la ONU)

SUA nu-şi vor retrage trupele prezente pe teritoriul sirian până când obiectivele care stau în faţa lor nu vor fi fost atinse, a avertizat duminică ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikki Haley, citată de AFP şi Reuters.

Într-o intervenţie la canalul Fox News, Nikki Halley a prezentat o listă cu trei obiective pe care Washingtonul intenţionează să le atingă:să aibă certitudinea că nicio armă chimică nu poate fi folosită într-un mod ce ar constitui o ameninţare pentru interesele SUA; ca gruparea jihadistă Statul Islamic să fie învinsă şi ca SUA să poată supraveghea activităţile iraniene.

Obiectivul rămâne "de a vedea soldaţii americani întorcându-se, dar noi nu vom pleca fără să ne fi îndeplinit aceste misiuni", a afirmat ea.

De la alegerea sa, Donald Trump şi-a înmulţit mesajele contradictorii cu privire la problema siriană. El a spus că doreşte ca cei doi 2.000 de militari prezenţi în Siria să părăseasăn această ţară, înainte de a declara sâmbătă că occidentalii sunt dispuşi să-şi accentueze reacţia militară dacă Bashar al-Assad nu încetează să recurgă la armele chimice.

Întrebată despre relaţiile SUA cu Rusia, Nikki Haley a spus că acestea sunt "extrem de tensionate", dar că Statele Unite încă mai speră într-o îmbunătăţire a lor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria