Nicio televiziune din România nu va transmite Eurovision 2016

Nicio televiziune din România nu va transmite Eurovision 2016

Nicio televiziune din România nu va transmite Eurovision 2016 iar o ofertă în acest sens făcută de ProTV nu poate fi acceptată, deoarece postul respectiv nu face parte din European Broadcasting Union (EBU), se arată într-un mesaj postat vineri pe pagina oficială de Facebook a EBU.

"Deși ProTV ne-a abordat cu o ofertă pentru a transmite concursul Eurovision din acest an, din motiv că nu sunt membri ai European Broadcasting Union, iar Eurovision este o competiție între membri și asociați ai Uniunii nu le putem accepta oferta", a explicat EBU.

Ulterior, Uniunea a întărit, răspunzând unui mesaj primit pe platforma de socializare, că "nicio televiziune nu va transmite show-ul Eurovision în România", deoarece țara nu va avea un reprezentant la concursul cântecului european. Situația din 2017 va fi analizată în viitor, a menționat EBU.

European Broadcasting Union — cea mai mare asociație a televiziunilor publice din lume a anunțat, pe 22 aprilie, că a început procedurile pentru a retrage TVR calitatea de membru ca urmare a neplății unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elvețieni (14,5 milioane de euro) . Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016.

Artistul desemnat să reprezinte România la Eurovision 2016, în urma Selecției Naționale, a fost Ovidiu Anton, cu piesa "Moment of Silence" .

Concursul Eurovision se desfășoară anul acesta la Stockholm.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...