Nicolăescu, Sava, Nazare și Prigoană în cursa PNL pentru o candidatură la primăriile din București

Nicolăescu, Sava, Nazare și Prigoană în cursa PNL pentru o candidatură la primăriile din București

Un număr de 24 de liberali, între care Eugen Nicolăescu, Răzvan Sava, Alexandru Nazare și Honorius Prigoană, și-au anunțat până luni intenția de a se înscrie în cursa internă de partid în vederea desemnării drept candidați ai PNL la primăriile de sector și la Primăria Generală a Municipiului București. Printre cei care au în vedere o candidatură la șefia unei primării de sector se regăsesc actuali și foști parlamentari, consilieri locali, persoane provenite din mediu privat sau din instituții ale statului.

Potrivit unor surse liberale, la sectorul 1 și-au exprimat intenția de a candida Diana Tușa, Victor Picu, Alexandru Nazare, Florin Alexandru Dumitrescu.

La sectorul 2 alți patru liberali intenționează să devină candidați ai partidului la alegerile locale din luna iunie: Dan Cristian Popescu, Ioana Gela Lăzăroiu, Richard Radu și Adrian Neacșu.

Cât privește sectorul 3, PNL ar urma să decidă în forurile statutare candidatul la primărie dintre următorii liberali: Cristian Tudorache, Bogdan Jansen, Eugen Nicolăescu, Inocențiu Voinea și Adrian Fătu.

Liberalii care și-au exprimat intenția de a candida la funcția de primar al sectorului 4 sunt: Marius Rogin, Alexandru Ionescu, Honorius Prigoană și Răzvan Sava.

În cursa pentru o candidatură liberală la funcția de edil al sectorului 5 intenționează să candideze: Ovidiu Raețchi, Dan Croitoru, Virgil Bălăceanu, Răzvan Giurcă.

La sectorul 6 există exprimate două intenții de candidatură: Răzvan Mironescu și Danil Tulugea.

În privința intenției de candidatură la funcția de primar general al Capitalei din partea liberalilor, până în prezent, singura candidatură care a și primit o validare la nivelul organizației de București a PNL este cea a europarlamentarului Cristian Bușoi.

Președintele interimar al PNL București, Cătălin Predoiu, a declarat cu o săptămână în urmă, într-o conferință de presă, că liberalii care și-au anunțat intenția de a candida la primăriile din Capitală trebuie să elaboreze de urgență planuri de creștere a notorietății și a încrederii. El adăuga că membrii PNL București mai pot să își anunțe intenția de a candida până la 1 februarie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Cum a eliminat o capră din Ucraina 40 de soldați ruși

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie