Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Nicolas Maduro denunţă 'violarea' ambasadei Venezuelei în SUA

Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a denunţat miercuri ''violarea'' ambasadei la Washington, după notificarea de evacuare dată luni de poliţia americană militanţilor pro-Maduro care se află în incinta ambasadei, relatează AFP.

"Incinta ambasadei a fost violată'', a declarat Maduro într-o alocuţiune televizată. Preşedintele american Donald Trump ''este responsabil, în baza dreptului internaţional, de această încălcare gravă, nu numai legal, ci şi moral", a adăugat el.

"Niciun judecător din Statele Unite nu poate ordona expulzarea lor", a declarat Nicolas Maduro. "Este nebunie curată, de aceea o denunţ în faţa lumii. (...) Trebuie să respecte imunitatea şi spaţiul teritorial al ambasadei Venezuelei", a subliniat el, dând asigurări că va aduce această chestiune în faţa instanţelor internaţionale.

De o lună, un grup de militanţi americani, dintre care au mai rămas patru, se află în clădirea situată în cunoscutul cartier Georgetown cu acordul guvernului de la Caracas.

Luni, poliţia americană a intrat în ambasadă pentru a-i notifica pe militanţi că se află în mod ilegal în sediul ambasadei.

Scopul acestor persoane este să împiedice intrarea unor reprezentanţi ai opozantului Juan Guaido, preşedinte al Adunării Naţionale şi recunoscut preşedinte al Venezuelei de aproximativ 50 de ţări, între care Statele Unite ale Americii. Diplomaţii guvernului Maduro au părăsit ambasada la 24 aprilie.

SUA şi Venezuela au întrerupt relaţiile diplomatice după ce Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte al Venezuelei în luna ianuarie. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

2 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

3 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

4 Priviți! Dragnea-n pronunțare, Mazăre la răcoare, atmosferă de PRIVEGHI la Antena 3! Iar ați înfrânt, oligofre…

5 Liviu Avram / Sex-surpriză cu PSD

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea