Nicolas Maduro denunţă 'violarea' ambasadei Venezuelei în SUA

Nicolas Maduro denunţă 'violarea' ambasadei Venezuelei în SUA

Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a denunţat miercuri ''violarea'' ambasadei la Washington, după notificarea de evacuare dată luni de poliţia americană militanţilor pro-Maduro care se află în incinta ambasadei, relatează AFP.

"Incinta ambasadei a fost violată'', a declarat Maduro într-o alocuţiune televizată. Preşedintele american Donald Trump ''este responsabil, în baza dreptului internaţional, de această încălcare gravă, nu numai legal, ci şi moral", a adăugat el.

"Niciun judecător din Statele Unite nu poate ordona expulzarea lor", a declarat Nicolas Maduro. "Este nebunie curată, de aceea o denunţ în faţa lumii. (...) Trebuie să respecte imunitatea şi spaţiul teritorial al ambasadei Venezuelei", a subliniat el, dând asigurări că va aduce această chestiune în faţa instanţelor internaţionale.

De o lună, un grup de militanţi americani, dintre care au mai rămas patru, se află în clădirea situată în cunoscutul cartier Georgetown cu acordul guvernului de la Caracas.

Luni, poliţia americană a intrat în ambasadă pentru a-i notifica pe militanţi că se află în mod ilegal în sediul ambasadei.

Scopul acestor persoane este să împiedice intrarea unor reprezentanţi ai opozantului Juan Guaido, preşedinte al Adunării Naţionale şi recunoscut preşedinte al Venezuelei de aproximativ 50 de ţări, între care Statele Unite ale Americii. Diplomaţii guvernului Maduro au părăsit ambasada la 24 aprilie.

SUA şi Venezuela au întrerupt relaţiile diplomatice după ce Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte al Venezuelei în luna ianuarie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …