Nicolas Maduro îl compară pe vicepreşedintele american cu un 'şarpe veninos'

Nicolas Maduro îl compară pe vicepreşedintele american cu un 'şarpe veninos'

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro l-a calificat miercuri pe vicepreşedintele american Mike Pence, care efectuează în prezent un turneu în America Latina, drept un "şarpe veninos" şi a acuzat Uniunea Europeană, care tocmai şi-a extins sancţiunile împotriva regimului de la Caracas, că "îngenunchează" în faţa SUA, informează AFP şi Reuters.

"De fiecare dată când acest şarpe veninos de Mike Pence îşi deschide gura, mă simt încurajat pe calea pe care am ales-o", a afirmat şeful statului socialist în timpul unui discurs televizat.

Miercuri, Mike Pence a denunţat "impactul devastator al dictaturii" lui Maduro, în cursul unei vizite într-un centru de primire a migranţilor venezueleni la Manaos (Brazilia).

"Te-am învins şi te vom învinge, oriunde ai fi, oriunde te-ai duce, Mike Pence", i-a răspuns Nicolas Maduro.

Succesorul lui Hugo Chavez a atacat de asemenea decizia recentă a Uniunii Europene de a adăuga alte 11 noi nume pe lista cu responsabili venezueleni vizaţi de sancţiuni.

UE "îngenunchează în faţa lui Donald Trump" cu scopul "de a pune mâna" pe bogăţiile naturale ale acestei ţări înzestrate cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, a acuzat Maduro.

Maduro insistă că SUA încearcă să răstoarne guvernul său de la putere pentru a profita de rezervele de petrol ale Venezuelei, membră OPEC, acuzând Washingtonul că duce un "război economic" împotriva ţării sale.

Preşedintele american Donald Trump a instituit sancţiuni împotriva lui Maduro şi a membrilor cabinetului său, acuzându-i de subminarea democraţiei şi încălcarea drepturilor omului. AGERPRES/( AS - editor: Lilia Traci, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale