Nicolicea: Demersul lui Iohannis privind referendumul, făcut pe picior și inutil

Nicolicea: Demersul lui Iohannis privind referendumul, făcut pe picior și inutil

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice de la Camera Deputaților, a declarat, marți, că demersul președintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum cu privire la grațiere este "inutil" și "făcut pe picior".

"Demersul mi s-a părut făcut pe picior și s-a dovedit acest lucru pentru că în urma luării de poziție a domnului președinte Dragnea (...) s-a spus foarte clar că se încalcă articolul 72, alineatul 2 și anume are libertate totală să facă orice referendum, cu excepția a trei teme — acelea care țin de problemele fiscale, de problemele internaționale, amnistia și grațierea. Domnul președinte a acceptat deja că a greșit și a schimbat tema, nu mai vorbește de grațiere. A vorbit despre (...) lupta anticorupție și aici văd că l-au dezinformat subalternii. Ar trebui să facă puțin curățenie printre ei. După cum știți, există strategii de luptă anticorupție începând cu anul 2009. Ultima a fost dată în august de guvernul său, de către Guvernul Cioloș — strategia luptei împotriva corupției — printr-un HG. Ulterior, acest demers văd că este acum contestat de către președintele Iohannis", a afirmat Nicolicea, într-o declarație pentru presă susținută la sediul PSD din Băneasa.

În opinia sa, referendumul este "inutil" întrucât toți cetățenii sprijină lupta împotriva corupției.

"Fiind vorba de o ratificare a unei convenții internaționale, este evident o problemă internațională, adică dintre cele trei puncte, acesta e al doilea pe care nu are voie să facă referendum. În ceea ce ne privește, cred că toți cetățenii români sprijinim lupta împotriva corupției și din acest punct de vedere referendumul este inutil", a mai spus deputatul PSD.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

3 „Regele este prea plictisitor în pat”

4 O avea chiloți pe ea?

5 SF curat...