Niculae Bădălău vrea în arest la domiciliu. Judecătorii au respins cererea

Niculae Bădălău vrea în arest la domiciliu. Judecătorii au respins cererea

Niculae Bădălău a solicitat să fie eliberat din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de corupţie. Cererea a fost însă respinsă de două instanţe.

Niculae Bădălău a solicitat să fie transferat în arest la domiciliu FOTO Marian Iliescu

Niculae Bădălău a solicitat să fie eliberat din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de corupţie. Cererea a fost însă respinsă de două instanţe.

Pe 6 februarie, Niculae Bădălău a solicitat tribunalului să fie plasat în arest la domiciliu, însă un magistrat i-a respins cererea.

Decizia a fost menţinută marţi, 14 februarie de către Curtea de Apel Bucureşti, potrivit Agerpres.

Niculae Bădălău, judecat pentru dare de mită și trafic de influență

Bădălău este judecat, în stare de arest preventiv, la Tribunalul Giurgiu, pentru dare de mită şi trafic de influenţă într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

DNA arată că fostul senator PSD „i-ar fi pretins unui primar de comună” să atribuie un contract unei societăți administrate de o rudă a acestuia „lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii”.

De asemenea, Bădălău „i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului” plus „un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obţină pentru aceeaşi firmă”. Astfel, DNA arată că Niculae Bădălău i-ar promis primarului suma totală de 170.000 de euro.

Primarul la care ar fi intervenit Niculae Bădălău este fostul deputat Dan Păsat. În prezent acesta este primarul comunei Bucșani din județul Giurgiu.

Niculae Bădălău a fost trimis în judecată , în stare arest preventiv, la finalul anului trecut, de către Direcția Națională Anticorupție.

În acelaşi dosar, este judecată Elena Matache, reprezentanta firmei implicată în acest caz, această fiind în arest la domiciliu.

Primarul Dan Păsat are calitatea de martor-denunţător în dosar, fiind cel care l-a denunţat pe Bădălău la DNA.

Bădălău, revocat din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat revocarea din funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi a lui Niculae Bădălău.

Birourile Permanente Reunite au decis declanșarea revocării din funcția de vicepreședinte a lui Bădălău la Curtea de Conturi, după ce a fost arestat preventiv pentru 30 zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...