Nicușor Constantinescu vrea un regim de detenție mai ușor

Nicușor Constantinescu vrea un regim de detenție mai ușor

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu le-a cerut marți magistraților de la Judecătoria Sectorului 5 schimbarea regimului de detenție pe care îl are la Penitenciarul Rahova, pe motiv că suferă de obezitate și are cancer.

Nicușor Constantinescu nu a venit în sala de judecată, el fiind reprezentat de avocata Laura Vicol, cea care o apără și pe Alina Bica.

Laura Vicol le-a cerut judecătorilor să-i schimbe lui Nicușor Constantinescu regimul de detenție, din închis în semideschis, arătând că fostul șef al CJ Constanța "nu poate să se miște și să iasă la aer".

"Nicușor Constantinescu suferă de cancer de prostată operat. Are o stare de obezitate. Este într-o stare excepțională și vrea la regim semideschis. Stă cu șase oameni în cameră. Nu poate să se miște și să iasă la aer. Merită să fie la regim semideschis. Ar avea timp să se plimbe, să se organizeze. O plimbare mai mult de două ore și o socializare i-ar permite o reluare a unei vieți normale. Abuzul în serviciu este o infracțiune de serviciu, nu de corupție. Nu vă cer decât să-i dați șansa la o viață normală. În anul 2014, i s-a dat cinci ani speranță de viață", a spus Laura Vicol.

Nicușor Constantinescu execută la Penitenciarul Rahova o condamnare de 5 ani închisoare primită în dosarul Centrului Militar Constanța. El are pe rolul instanțelor alte dosare, primind două condamnări de 6 ani, respectiv 15 ani, care nu sunt însă definitive.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa