Nicușor Dan: Am redactat moțiunea simplă pe justiție; avem acordul președintelui PNL că liberalii o vor co-semna

Nicușor Dan: Am redactat moțiunea simplă pe justiție; avem acordul președintelui PNL că liberalii o vor co-semna

Uniunea Salvați România a finalizat textul moțiunii simple pe justiție, pe care urmează să o depună la Parlament și în care solicită demiterea ministrului Florin Iordache, a anunțat miercuri președintele USR, Nicușor Dan.

"Democrație și stat de drept înseamnă un lucru foarte simplu, există niște reguli, cine le încalcă plătește, este sancționat. Ce ni se propune azi este o derogare de la statul de drept, oameni care au greșit nu mai sunt pedepsiți. Chestiunea aceasta este mult mai gravă când vorbim despre furt din banii publici. Oameni care au furat din banii publici și care, în momentul acesta, sunt iertați de lucrurile pe care le-au făcut. Nu este, în mandatul pe care cetățenii l-au dat PSD și ALDE prin votul la alegeri, nu figurează grațierea și amnistia, nu pentru asta cetățenii români le-au dat posibilitatea de a guverna. (...) Moțiunea simplă am redactat-o și parlamentarii USR au semnat-o. Avem acordul președintelui PNL că parlamentarii liberali o vor co-semna pentru ca ea să fie depusă", a afirmat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

El a arătat că soluția pentru supraaglomerarea penitenciarelor este construirea de penitenciare, nicidecum amnistia și grațierea.

În aceeași conferință de presă, deputatul USR Silviu Dehelean a subliniat că moțiunea nu își propune căderea Guvernului Grindeanu, ci respectarea programului de guvernare, care "nu cuprinde grațierea și amnistia".

"Ceea ce solicităm noi prin această moțiune pe care o vom depune este demisia sau demiterea ministrului Justiției, dl. Florin Iordache, iar solicitarea noastră vine din două motive și anume că a mințit Parlamentul, iar în al doilea rând minte poporul român", a susținut Dehelean.

El a explicat că, la audierea din comisii, Florin Iordache a vorbit despre transparență, despre faptul că promovarea inițiativelor legislative se va face prin Parlament, că orice modificări vor fi propuse după consultări cu societatea civilă și grațierea nu a fost niciodată un subiect în campania electorală, neexistând un proiect în acest sens.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…