Nicuşor Dan: Capitala, cel mai bogat oraş din România, intră în faliment

Nicuşor Dan: Capitala, cel mai bogat oraş din România, intră în faliment

Deputatul Nicuşor Dan susţine că Bucureştiul, 'cel mai bogat oraş din România', cu un PIB pe cap de locuitor 'peste media europeană', intră în faliment, el reacţionând astfel faţă de o afirmaţie similară a primarului Gabriela Firea cu privire la bugetul insuficient al Capitalei.

"Am anunţat săptămâna trecută faptul că, matematic, Primăria Capitalei riscă falimentul în cursul anului 2019. Astăzi, Gabriela Firea confirmă că "acum toţi suntem în faliment nedeclarat". Oare ce cuvinte pot descrie atâta incompetenţă? Cel mai bogat oraş din România, cu PIB-ul pe cap de locuitor peste media europeană, intră în faliment", arată Dan într-un comunicat transmis vineri.

El adăugă că prin bugetul naţional sunt alocate fonduri cu 500 de milioane de lei mai puţin decât anul trecut din impozitul pe venit, adică 3 miliarde faţă de 3,5 miliarde de lei.

"Dar nu s-a prevăzut în bugetul aprobat de Consiliul General 3 miliarde venituri proprii în plus faţă de anul trecut? Fie bugetul pe 2019 este nerealist, aşa cum am mai spus, 3 miliarde fiind puse din pix, sau nu intrăm în faliment, însă cele două posibilităţi se exclud", afirmă Nicuşor Dan.

O altă chestiune pe care acesta o abordează este prioritizarea plăţilor în Primăria Capitalei şi de ce au fost plătiţi 27 de milioane de lei pentru exproprierile 'suspecte' din Parcul Verdi, dar nu a fost achitată factura la Elcen.

Vineri, edilul Gabriela Firea a declarat că Primăria se află în "faliment nedeclarat" alături de primăriile de sector, fiindu-i necesar "urgent" un miliard de lei pentru a-şi asigura activitatea.

"Eu sunt mult mai preocupată în acest timp de faptul că atât Primăria Capitalei, cât şi primăriile de sector, cât şi multe municipii şi oraşe din ţară au un buget mult mai mic decât cel care ni s-a promis şi s-a prognozat, când a fost unul pe hârtie. Îmi pare rău că ai mei colegi primari m-au lăsat singură anul trecut să mă bat cu ştiţi dumneavoastră cine, pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toţi suntem în faliment nedeclarat. Sper ca măcar de această dată să fim uniţi. Ceea ce se realizează cu banii de la primărie este doar în beneficiul cetăţenilor", a susţinut ea înaintea şedinţei CExN al PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…