Nicuşor Dan: Din caracatiţa de la Primărie cred că au plecat până acum trei sau patru oameni, erau vreo 50/ Cu totul, am adus în Primărie 15 persoane

Nicuşor Dan: Din caracatiţa de la Primărie cred că au plecat până acum trei sau patru oameni, erau vreo 50/ Cu totul, am adus în Primărie 15 persoane

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că din „caracatiţa” despre care susţinea că exista la Primăria Bucureşti au plecat, până în prezent, „trei sau patru oameni”, unii prin demisie. În schimb, el spune că a adus în instituţie 15 persoane în total, transmite News.ro.

Întrebat, marţi seară, la B1 Tv, despre „caracatiţa” de la Primăria Capitalei, despre care vorbea în campania electorală, Nicuşor Dan a spus: „Din caracatiţa aia cred că au plecat până acum trei sau patru oameni, erau vreo 50”.

„Unii au plecat prin demisie, pe alţii i-am mutat eu pe alte poziţii şi au plecat dup-aia”, a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă reorganizează aparatul Primăriei, Dan a afirmat că „parte din corupţie vine prin companiile municipale”.

„Am spus că le desfiinţăm, o să ne ţinem de cuvânt, e o promisiune şi a mea şi a majorităţii Consiliului General”, a adăugat el.

Potrivit primarului general, mulţi dintre oamenii „din caracatiţă” cumulează poziţii în aceste companii municipale.

„Legal, eu am dreptul să am 13 consilieri şi doi dintre aceşti consilieri i-am delegat la Administraţia Clădirilor cu Risc Seismic şi pe locul lor o să mai am alţi doi. Deci, cu totul, am adus în Primărie 15 persoane. Şi imediat la începutul lui ianuarie o să începem concursurile pe diferite poziţii”, a precizat Dan.

Nicuşor Dan a avut ca element de campanie prezentarea „caracatiţei” create la Primăria Municipiului Bucureşti în perioada în care primar general a fost Gabriela Firea.

La rândul ei, Firea i-a transmis în mai multe rânduri lui Dan că singura caracatiţă pe care o va găsi va fi în farfurie, pentru la Primăria Capitalei nu a existat niciodată aşa ceva.

De asemenea, Nicuşor Dan a mai afirmat că a găsit la Primărie datorii curente de 3 miliarde de lei, ceea ce reprezintă trei sferturi din bugetul instituţiei pe un an.

„Am găsit datorii curente, curente, adică care trebuie plătite acum, de 3 miliarde de lei, asta înseamnă trei sferturi din bugetul pe un an. (…) Am pierdut foarte mult timp cu asta. Am avut îngăduinţa Ministerului de Finanţe, care ne-a compensat pe termie, ne-a compensat 300 de milioane, deci am redus datoria cu 10%, am avut îngăduinţa marii majorităţi a creditorilor, care ne-au eşalonat plăţile, sunt unii care n-au făcut lucrul ăsta. Conturile noastre sunt încă blocate pentru investiţii”, a declarat Nicuşor Dan, marţi seară, la B1 Tv.

sursa: News.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită