Nicușor Dan, la B1TV: Nu am ceva să-mi reproșez. Dacă persoana respectivă va merge la CEDO, va primi despăgubiri/Niciodată în 13 ani Asociația Salvați București nu a primit bani pentru acțiunile ei

Nicușor Dan, la B1TV: Nu am ceva să-mi reproșez. Dacă persoana respectivă va merge la CEDO, va primi despăgubiri/Niciodată în 13 ani Asociația Salvați București nu a primit bani pentru acțiunile ei

Nicușor Dan a declarat, marți seară, la B1TV, că nu are ce să-și reproșeze cu privire la discuțiile purtate în chestiunea demolării proprietății din Orășelul Copiilor și că nu numește intermediere ”și nici măcar mediere” rolul său în concilierea dintre Mitrache și Primăria Sectorului 4.

Candidatul USR PLUS susținut de PNL a declarat, de asemenea, că dacă Mitrache va merge la CEDO ”va câștiga din secunda unu despăgubiri” pentru că demolarea construcției sale a fost nelegală.

Nicușor Dan a precizat că legea permite construcțiile în parcuri, dar doar în proporție de 10% din suprafața acestora. Totodată, Dan a subliniat că nici el, nici Asociația Salvați București nu au primit bani niciodată în cei 13 ani pentru acțiunile lor.

  • ”Mă disociez de orice fel de acte ale acestui domn, că e cu prostituția, prindeți-l cu asta, trimiteți-l la pușcărie. Dar strict pe chestiunea asta, avea dreptate (…) La Asociația Salvați București, dar și la mine au venit mulți oameni pe care i-am ajutat. Acest domn a venit la mine prezentând un abuz. Avocatul lui a venit la mine, m-a abordat și mi-a spus că avem un caz de abuz al PS4. S-a și dovedit în instanța de judecată (…) În primul rând, avea autorizație de construcție. Omul acesta avea o proprietate. Construcția era proprietatea lui garantată de autorizația de construcție emisă în de PS4. Ce a făcut Primăria Sectorului 4 e ca în comunism. Omul ăsta dacă se duce la CEDO, câștigă în secunda unu, pentru că a fost demolată nelegal (…) Conform legii este voie să costruiești în parc în limita a 10% din suprafața parcului. (…) Omul va merge în instanța națională, în proces civil, și dacă nu va primi despăgubiri va merge la CEDO, unde va primi despăgubiri, pentru că a fost demolată nelegal. (…) Cu persoanele care m-au acuzat că am primit bani, o să avem procese civile. Și Asociația Salvați Bucureștiul nu a primit bani pentru acțiunile ei.  (…) Ce să facă un parlamentar când vine un cetățean la el și îi cere să rezolve o problemă? Nu îl trimite la o autoritate care să îi rezolve problema? Nu numesc asta intermediere, nici măcar mediere. Eu am reclamat autorității un abuz pe care se pregătea să-l facă, autoritatea a spus că ia în calcul să facă asta, dar că persoana a făcut plângeri penale. I-am transmis persoanei asta. Asta a fost tot. Nu am ceva să-mi reproșez”, a declarat Nicușor Dan, marți seară, la B1TV.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”