Nicușor Dan, la ședința BEx a PNL

Nicușor Dan participă vineri dimineață la ședința Biroul Executiv al PNL, care s-a reunit la ora 9:00, pe ordinea de zi aflându-se candidatul la Primăria Capitalei, dar şi lista Cabinetului condus de premierul desemnat Florin Cîţu şi programul de guvernare al viitorului Executiv, transmite Agerpres.

„Mâine, la ora 9,00, avem convocată reuniunea conducerii statutare a PNL în care vom lua două decizii: una fiind decizia legată de candidatul la Primăria Capitalei şi doi – lista Guvernului şi programul de guvernare”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

Anterior, el a anunţat că a luat decizia de a-l propune pe Nicuşor Dan candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL.

El a arătat că programul de guvernare va fi actualizat prin eliminarea chestiunilor care deja au fost rezolvate.

„Nu pot exista modificări decât problemele pe care le-am rezolvat dintre problemele care erau introduse în programul de guvernare şi pe care le-am prezentat”, a spus Orban.

Întrebat dacă viitorul Guvern va fi unul monocolor sau vor fi cooptate şi alte partide, precum USR, el a răspuns: „Am văzut că au propus şi premier. Degeaba atunci când se dă bătălia eşti plecat în vacanţă şi vrei să participi la sărbătorirea victoriei. Sigur că ne dorim să continuăm parteneriatul cu formaţiunile politice din Opoziţie în condiţiile pe care le-am stabilit prin acordurile politice pe care le-am semnat şi noi suntem consecvenţi acestei atitudini”.

Despre cum vor vota parlamentarii liberali la învestirea viitorului Cabinet, el a menţionat că „PNL acţionează în conformitate cu prevederile Constituţiei”.

„Voi fi alături de premierul desemnat în toate discuţiile ulterioare pentru a încerca să formăm o majoritate. (…) Vom purta toate discuţiile necesare pentru a construi această majoritate”, a explicat Orban.

El a fost întrebat dacă desemnarea lui Florin Cîţu ca premier face parte din strategia privind declanşarea alegerilor anticipate.

„Desemnarea domnului Cîţu face parte din decizia noastră de a oferi o soluţie pentru un blocaj care a fost declanşat de PSD. Blocajul a fost declanşat prin iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului din cauza proiectului de lege pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi şi din cauza chiulului parlamentarilor PSD de la procedura de învestire. (…) Toţi membrii PNL nu sunt promovaţi în funcţie de simpatia de care se bucură în PSD, ci sunt promovaţi în funcţie de caracter, de calităţile profesionale, de realizările pe care le-au avut de-a lungul carierei profesionale şi politice”, a arătat Orban.

Întrebat dacă alegerile anticipate rămân în continuare un obiectiv, el a afirmat că PNL acţionează în conformitate cu prevederile Constituţiei şi urmează linia politică şi deciziile partidului.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

4 Sunt banii Securității? Decizie cu implicații majore privind calitatea lui Dan Voiculescu de beneficiar real a…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze