Nicușor Dan, pe Facebook: Mi-am petrecut noaptea în stradă cu ambasadorul Marii Britanii

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a scris sâmbătă pe pagina de Facebook că și-a petrecut noaptea pe stradă împreună cu ambasadorul Marii Britanii în București, Paul Brummell, pentru a atrage atenția asupra problemelor "groaznice" pe care le au oamenii fără adăpost în Capitală.

Sursa foto: British Embassy Bucharest / Facebook

"Mi-am petrecut noaptea în stradă. Împreună cu ambasadorul Marii Britanii în București, domnul Paul Brummell, și alți 25 de oameni, mulți dintre ei angajați ai ambasadei sau voluntari britanici. În saci de dormit, pe asfalt mai întâi și apoi, adăpostiți de ploaie, într-un cort. Oricum, în condiții mult mai bune decât oamenii fără adăpost", a afirmat Nicușor Dan.

Președintele USR a precizat că evenimentul a fost organizat de către Asociația Casa Ioan pentru a atrage atenția asupra problemelor pe care le au oamenii fără adăpost în București.

"Am dorit, la invitația Asociației Casa Ioana, să atragem atenția asupra problemelor groaznice pe care le au oamenii fără adăpost în București și nu numai. Indiferent de cauzele care i-au dus pe acești oameni în stradă, noi trebuie să arătăm solidaritate cu ei. Administrația trebuie să ofere acestor oameni măcar servicii minimale privind adăposturi de noapte, îngrijire medicală și consiliere psihologică și, la fel de important, servicii de reconversie profesională pentru ca acești oameni să aibă șansa să-și găsească un loc de muncă", mai spune Nicușor Dan.

AGERPRES / (AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume