Nicușor Dan: Peste 60 de contestații au fost depuse, în județe, la listele de candidați USR

Nicușor Dan: Peste 60 de contestații au fost depuse, în județe, la listele de candidați USR

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat, marți seara, că la tribunalele județene din țară au fost depuse peste 60 de contestații la listele de candidați USR, iar 30 dintre acestea au fost respinse.

"În momentul de față, pentru alegerile parlamentare, pentru cele 42 de județe plus București, avem peste 60 de contestații la tribunalele județene. Din contestațiile acestea nu s-a admis niciuna, au fost respinse vreo 30. Ne încurcă foarte rău, pentru că nu facem decât să trimitem faxuri către instanțe pe diferite subiecte din litigiile astea. Spunem că sunt ale PSD pentru că PSD a avut deja trei: pe procesul de fuziune a intervenit, a contestat lista noastră pentru diaspora și a contestat reprezentantul nostru în biroul electoral pentru românii din diaspora. Iar argumentele din aceste 60 de plângeri de acum sunt identice cu cele cu care PSD a venit. E adevărat că nu semnează PSD acum, semnează o doamnă Petruț care a fost cot la cot cu avocatul PSD-ului în procesul nostru de fuziune și semnează Partidul Ecologist Român care și-a descoperit o vocație națională să ne atace pe noi din senin", a spus liderul USR, la B1Tv.

Nicușor Dan a menționat că USR ar putea organiza în două-trei săptămâni un eveniment pentru prezentarea candidaților săi.

"În ceea ce îl privește pe domnul Cioloș, la o săptămână după ce dumnealui a lansat platforma, noi i-am adresat o scrisoare pe care am comunicat-o și presei, cu anumite puncte din programul nostru, pe care vrem să le regăsim în programul de guvernare și urmează să avem o întâlnire cu dumnealui", a mai menționat liderul USR.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...