Nicușor Dan: Prima decizie va fi demiterea directorului Direcției Juridice/Am adormit în timp ce era difuzată ”bomba bombelor” la Antena 3

Nicușor Dan: Prima decizie va fi demiterea directorului Direcției Juridice/Am adormit în timp ce era difuzată ”bomba bombelor” la Antena 3

Nicușor Dan, noul primar general al Capitalei a declarat, luni seară, la B1TV, că prima decizie pe care o va lua va fi demiterea directorului Direcției Juridice din cadrul Primăriei București.

Dan a declarat și că va contracta o firmă care să facă un audit financiar despre care preconizează că ar putea dura jumătate de an. Primarul Capitalei a precizat, însă, că ”va face cunoscută foarte repede situația financiară a primăriei”.

Nicușor Dan a mai spus că are o ”promisiune de transparență” față de electorat, astfel că, printre proiectele de dezvoltare ale capitalei, ”se va duce și pe dosarele de corupție, pe retrocedări”.

Dan a spus că prima decizie simbolică pe care o va lua va fi deschiderea ușii principale a primăriei, ”pentru ca bucureștenii să simtă că primăria e a lor”.

Principalele declarații:

”M-a descumpănit chestiunea cu înregistrarea, am minimalizat-o și nu credeam că o să meargă mai departe și în ziua aia chiar n-a mers. Am crezut că oamenii sunt lucizi și vor înțelege că nu e nimic acolo”, a declarat Nicușor Dan, luni seară, la B1TV.
Despre ”bomba bombelor”, lansată de Antena 3 în ultima oră de campanie de vineri seară, Nicușor Dan a declarat că era acasă, cu soția, și își pregătea întâlnirile pentru a doua zi:
”Din când în când mai venea soția cu telefonul și îmi arăta și îi spuneam ”Lasă-mă, să-mi pregătesc aici… tu știi care o să fie bomba bombelor?”. Și am adormit în timp ce era difuzată bomba bombelor la Antena 3”, a declarat Nicușor Dan, râzând.
”Situația este disperată. Cel puțin 1 an jumate măsurile pe care o să le luăm o să fie obligatorii. Ca să ieși din faliment ai nevoie de niște măsuri obligatorii. Dacă primarul comunică coerent, nu poți să fii nebun să te opui proiectelor primarului”, a mai spus Dan.
Este o promisiune de transparență pentru Primăria Generală și sper ca prin votul consilierilor să cerem același lucru și primăriilor de sectoare. Ne vom duce și pe dosarele de corupție, pe retrocedări. Dar mandatul meu este să rezolvăm problemele mari ale Bucureștiului și să îi dăm o direcție de dezvoltare. O companie va fi contractată pentru auditul primăriei. Probabil în jumătate de an vom avea auditul. În orice caz, foarte repede veți afla situația financiară a primăriei.
O acțiune simbolică va fi deschiderea ușii primăriei, aceea va funcționa ca ușă a primăriei, bucureșteanul să știe că aia este primăria lui.
Prima acțiune va fi demiterea directorului Direcției Juridice.
Mare parte dintre cei din ”caracatiță” vor pleca singuri. Cei care au dat concurs și concursul are toate aparențele de legalitate, e abuz să îl desființezi. Dar activitatea lor va fi evaluată lunar, la două luni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale