Nicușor Dan: PSD să-și respecte angajamentul politic de a elimina OUG 13

Nicușor Dan: PSD să-și respecte angajamentul politic de a elimina OUG 13

Președintele Uniunii Salvați România (USR) Nicușor Dan solicită PSD să anuleze Ordonanța de urgență 13 printr-o lege de respingere votată în Parlament.

"USR cere PSD să-și respecte angajamentul politic luat prin abrogarea OUG 13, respectiv anularea acestei ordonanțe printr-o lege de respingere votată în Parlament. Fiecare zi care trece oferă unor persoane judecate pentru corupție ocazia atacării în instanțele de contencios administrativ sau la Curtea Constituțională a OUG 14/2017 de abrogare și sporește riscul reintrării în vigoare a ordonanței care a scos sute de mii de români în stradă", afirmă liderul USR, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

Nicușor Dan precizează că PSD s-a angajat să elimine OUG 13, "care legiferează în favoarea unui grup de politiceni judecați pentru corupție", și susține că social democrații trebuie "să renunțe la orice subterfugiu care vine împotriva acestui angajament".

"Șefii comisiilor juridice din Senat și Camera Deputaților, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea, amândoi parlamentari ai PSD, au adus argumente care sfidează bunul simț pentru a bloca introducerea pe ordinea de zi a OUG 13 și respingerea acestui act normativ. Primul a propus o dezbatere amplă în jurul ordonanței abrogate care să aibă loc cândva, în viitor, iar cel de-al doilea a inventat o decizie a CCR care ar impune abandonarea demersului de respingere a OUG 13. Legea de respingere a OUG 13/2017 se poate adopta rapid, în câteva zile. PSD a dovedit că, atunci când sunt în joc beneficii electorale, e capabil să treacă în două zile prin Parlament legile care-l interesează", mai arată președintele USR.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…