Nicușor Dan: Riscul major al unei guvernări în jurul PSD - reîntoarcerea în regimul bunului plac

Nicușor Dan: Riscul major al unei guvernări în jurul PSD - reîntoarcerea în regimul bunului plac

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat, marți seară, la Ploiești, că există riscul ca o guvernare PSD să atace progresele României făcute în direcția statului de drept, riscul major într-un astfel de scenariu fiind întoarcerea la "regimul bunului plac".

"Există riscul ca o guvernare PSD să atace puținele progrese pe care România le-a făcut în direcția statului de drept. (...) Nu credeam, sincer, că, cu două săptămâni înainte de alegeri, un satelit al PSD-ului o să vină și o să propună în campanie electorală aministie penală și fiscală. Iată că lucrul ăsta s-a întâmplat, iată că PSD-ul nu a negat, deci există riscul major ca, în varianta în care vom avea o guvernare în jurul PSD-ului, să ne reîntoarcem într-un regim al bunului plac în care fiecare ales să facă ce vrea el fără să dea socoteală", a afirmat liderul USR, într-o conferință de presă.

În context, Nicușor Dan a reiterat faptul că USR exclude "orice formă de susținere" a unui guvern din care face parte PSD.

"În momentul de față, ca politică reală există două opțiuni: un guvern în jurul PSD-ului sau un guvern în jurul lui Dacian Cioloș, care, în urma anului de guvernare, are o susținere populară. Ne-am exprimat opțiunea fermă pentru a doua variantă. Am spus că nu vom face însă nicio alianță cu alte partide care vor susține același prim ministru. (...) Este exclusă, din punctul nostru de vedere, orice formă de susținere a unui guvern din care face parte PSD", a adăugat acesta, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”