Nicușor Dan: Riscul major al unei guvernări în jurul PSD - reîntoarcerea în regimul bunului plac

Nicușor Dan: Riscul major al unei guvernări în jurul PSD - reîntoarcerea în regimul bunului plac

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat, marți seară, la Ploiești, că există riscul ca o guvernare PSD să atace progresele României făcute în direcția statului de drept, riscul major într-un astfel de scenariu fiind întoarcerea la "regimul bunului plac".

"Există riscul ca o guvernare PSD să atace puținele progrese pe care România le-a făcut în direcția statului de drept. (...) Nu credeam, sincer, că, cu două săptămâni înainte de alegeri, un satelit al PSD-ului o să vină și o să propună în campanie electorală aministie penală și fiscală. Iată că lucrul ăsta s-a întâmplat, iată că PSD-ul nu a negat, deci există riscul major ca, în varianta în care vom avea o guvernare în jurul PSD-ului, să ne reîntoarcem într-un regim al bunului plac în care fiecare ales să facă ce vrea el fără să dea socoteală", a afirmat liderul USR, într-o conferință de presă.

În context, Nicușor Dan a reiterat faptul că USR exclude "orice formă de susținere" a unui guvern din care face parte PSD.

"În momentul de față, ca politică reală există două opțiuni: un guvern în jurul PSD-ului sau un guvern în jurul lui Dacian Cioloș, care, în urma anului de guvernare, are o susținere populară. Ne-am exprimat opțiunea fermă pentru a doua variantă. Am spus că nu vom face însă nicio alianță cu alte partide care vor susține același prim ministru. (...) Este exclusă, din punctul nostru de vedere, orice formă de susținere a unui guvern din care face parte PSD", a adăugat acesta, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…