Nicușor Dan: Țara este condusă în prezent de o coaliție care favorizează fenomenul de corupție

Nicușor Dan: Țara este condusă în prezent de o coaliție care favorizează fenomenul de corupție

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat sâmbătă, la Arad, că România este condusă în prezent de o coaliție care favorizează fenomenul de corupție.

'Am văzut OUG 13, am văzut presiune pe modificarea definiției conflictului de interese, asta fiind prima problemă. Iar a doua problemă este de natură macroeconomică, în sensul că socotelile nu se potrivesc, adică încasările pe primele luni ale anului sunt mult mai mici decât cale care au fost prognozate; ieșirea pe piața externă cu obligațiuni a eșuat, aceasta însemnând că România se împrumută mai scump decât se aștepta să se poată împrumuta; creșterile de salarii și scăderile de taxe fac proiecția bugetară total nerealistă în limita de deficit de 3% pe care ne-o propunem', a declarat Nicușor Dan.

Potrivit acestuia, coaliția aflată la guvernare ar putea fi sancționată în stradă în cazul unor 'derapaje'.

'Așa cum am spus, România este condusă de o coaliție alcătuită din două partide, PSD și ALDE și în fiecare dintre acestea există o puternică presiune pentru favorizarea actului de corupție. (...) Această coaliție va funcționa din punct de vedere politic atâta timp cât interesele oamenilor pe care îi protejează vor fi apărate, dacă vor face derapaje așa cum au fost cele din februarie este posibil ca această coaliție să fie sancționată din nou printr-o ieșire masivă a electoratului în stradă', a adăugat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a luat parte sâmbătă, la invitația celor doi parlamentari USR arădeni, senatorul Adrian Wiener și deputatul Sergiu Vlad, la forumul pe teme de agricultură intitulat 'EuroAgrAr'.

Alături de liderul partidului s-au aflat și senatorul Gheorghe Marussi, precum și deputații Cristian Ghinea și Adrian Claudiu Prisnel, membrii în Comisiile pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală din cele două camere parlamentare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă