Nicușor Dan: USR va vota împotriva învestirii Guvernului; ni se propune o repesedizare a României

Nicușor Dan: USR va vota împotriva învestirii Guvernului; ni se propune o repesedizare a României

Uniunea Salvați România va vota împotriva învestirii Guvernului pe motiv că programul economic este unul "falimentar", iar ceea ce se propune este o "repesedizare a României", a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, Nicușor Dan, președintele USR.

"Pe scurt, ceea ce ni se propune azi este o repesedizare a României, cu tot ceea ce înseamnă pesedizare: subordonarea interesului public față de interesul de partid, subordonarea funcției publice și a administrației față de interesul de partid, subordonarea competenței față de obediența față de partid. USR va vota împotriva învestirii acestui Guvern", a afirmat Nicușor Dan.

El a spus că un nou Guvern ar fi trebuit să fie speranța unui nou început pentru România, dar, din păcate, această speranță nu se vede nici în programul de guvernare și nici în echipa propusă.

"Mi-ar fi plăcut să citim în programul de guvernare că în România se fură din banul public, mi-ar fi plăcut să citim în programul de guvernare că în România există autorități care adesea dau acte ilegale și abuzive, că există în spațiul universitar multă impostură, că în domeniul sănătății există o uriașă rețea de interese oculte și ne-ar fi plăcut să citim în acest program mai ales cum își propune acest Guvern să rezolve niște probleme reale pe care românii le resimt. Am găsit în schimb în programul de guvernare că guvernările PSD și ALDE au adus doar prosperitate românilor. Mi-e teamă că ne uităm la alte Românii", a susținut Dan.

Potrivit președintelui USR, programul economic propus este unul falimentar.

"În ceea ce privește programul economic pe care acest Guvern îl propune, noi îl apreciem ca fiind falimentar. Pe de o parte, el vorbește despre o creștere masivă a cheltuielilor și, pe de altă parte, previziunile pe care le face asupra veniturilor le apreciem a fi nerealiste. De fapt, ce se întâmplă cu acest program de guvernare, modul în care el este structurat din punct de vedere economic nu poate să ducă decât la deficit, la îndatorare și la inflație. De fapt, sunt promisiuni în acest program de guvernare care sună bine, dar sunt nesustenabile, se amanetează viitorul României și se îndatorează generațiilor viitoare", a adăugat Nicușor Dan.

El i-a criticat pe unii dintre miniștri propuși.

"Văd că primul om care a fost demis pentru incompetență după tragedia de la Colectiv, chiar de Guvernul Ponta, devine ministrul Tineretului. Văd că un primar acuzat pentru luare de mită și spălare de bani devine ministrul Muncii. Văd că o funcționară descoperită de ANI ca fiind în conflict de interese ajunge ministrul Apelor și Pădurilor, chiar în domeniul în care s-a manifestat acest conflict de interese. Văd un profesor care își pierde dreptul de a coordona doctorate pentru că nu poate să-și dovedească activitatea științifică, văd că o astfel de persoană devine ministrul Sănătății. Poate mai grav este că unul dintre coordonatorii 'marței negre', cu o adevărată lovitură la adresa statului de drept, devine ministrul Justiției. Mi se pare inacceptabil", a afirmat Dan.

În opinia sa, "interesul PSD de a câștiga aceste alegeri a fost tocmai de a scăpa membrii de brațul justiției".

"Să numești un ministrul al Afacerilor Externe persoana care a împiedicat votul românilor din diaspora în 2014 este din păcate un afront la adresa acestor oameni și o piedică în calea reconcilierii naționale", a spus președintele USR.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

3 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

4 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

5 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!