Nicuşor Dan va pierde sprijinul politic, dacă în șase luni nu are rezultate legate de siatemul de termoficare

Nicuşor Dan va pierde sprijinul politic, dacă în șase luni nu are rezultate legate de siatemul de termoficare

Reprezentanţii PNL Bucureşti îi cer primarului general, Nicuşor Dan, să îndeplinească o serie de obiective cu privire la termoficare şi în alte domenii, în şase luni, pentru a-i menţine sprijinul politic.

Nicușor Dan ar putea rămâne fără sprijin politic. Foto: Arhiva Adevărul

Potrivit unui comunicat al PNL Bucureşti preluat miercuri de AGERPRES, liberalii solicită demararea execuţiei lucrărilor la minim două tronsoane, în următoarele şase luni, finanţate din proiectul de 1,6 miliarde lei, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru a crea posibilitatea fazării pentru exerciţiul financiar actual. Potrivit sursei citate, cel puţin un tronson trebuie să fie executat în totalitate anul acesta.

Reprezentanţii PNL Bucureşti vor demararea proiectării pentru toate cele cinci loturi, a căror execuţie este finanţată de Ministerul Dezvoltării.

Totodată, aceştia cer ca lucrările la tronsonul 1 din Prelungirea Ghencea să ajungă măcar la 50% execuţie (inclusiv plăţi) până pe 31 iulie, iar circulaţia pe Pasajul Doamna Ghica să se deschidă până pe 31 iulie.

Pe lista liberalilor se regăsesc: publicarea primei variante din master-planul pe biciclete; datoriile curente la serviciul de transport public să nu depăşească contravaloarea facturilor STB pe ultimele 2 luni; subscrierea capitalului social la STB cu minimum 100 de milioane lei pentru planul de recondiţionare a flotei de transport public; deblocarea autorizaţiilor de taximetrie.

Liberalii mai solicită: prezentarea versiunii finale a strategiei de digitalizare, care să conţină termene clare de execuţie şi bugetele aferente; digitalizarea măcar a unui serviciu public important până pe 31 iulie; reorganizarea Primăriei Municipiului Bucureşti pe criterii de eficienţă şi performanţă administrativă; respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte transparenţa, prin punerea în dezbatere publică a proiectelor Consiliului General; amenajarea şi readucerea într-o "situaţie de bun simţ" a parcurilor aflate în administrarea Municipalităţii, în special Cişmigiu, Mihai I (Herăstrău), Carol I, Tineretului şi Izvor; finalizarea consolidării clădirilor demarate în mandatul precedent; demararea execuţiei lucrărilor de consolidare şi restaurare pentru minim 10 clădiri emblematice din Bucureşti; actualizarea bazei de date aferente PUG.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii PNL Bucureşti cer realizarea unui mecanism de planificare, transparentizare şi prioritizare a lucrărilor publice, din care să reiasă clar etape, bugete, responsabilităţi şi termene de realizare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...